Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Žádný soucit s Putinovým režimem

Buča. Jedna vesnice, jedna tragédie. Tragédie, která potvrdila to, co si všichni už dávno myslíme. Současné Rusko musí pykat za to, co provádí, a také pykat bude. 

 

Putin není nic lepšího než obyčejný diktátor. Zakomplexovaný dinosaurus, co zapomenul vyspět, kreatura, která žije ve lži. Ve lži Sovětského svazu, ve které žije celé Rusko.

Nebudeme počítat disidenty a lidi s vlastním názorem. Ti už společnost v Rusku netvoří, protože buď stačili emigrovat a nebo už jsou odsouzeni. Ruská společnost má jeden zásadní problém. Komplex toho, že nikdy nic nedokázali. Z čeho vlastně pramení ruská hrdost a arogance? Co vlastně dokázali ve své historii tak převratného???

 

Komplex Velké Vlastenecké války

Drtivá většina Rusů si stojí za tím, že právě Rusko může za porážku Hitlera ve Druhé světové válce. Stále se pyšní svým pojetím toho, že přece oni jsou osvobodité, kteří zaplatili krvavou daň za vítězství světa nad Nacismem. To jim nikdo nebere, ale dost u toho zapomínají na roli ostatních spojenců. V Rusku se stále vnímá Druhá světová válka, jako One man show Stalina, co si prostě řekl: "Hitler nět gut" a osvobodil svět, ale: Kam zmizela fakta?? Učí se v Rusku o roce 39 kdy právě SSSR společně s Hitlerem vtrhlo do Polsko??? Kam zmizeli kapitoly o napadení Finska?? Násilného zabrání Pobaltí??? Nic. Rus je totiž neustále utvrzován v tom, že on byl vždy ten hodný a druzí ti zlí.

 

Proto se nedivme tomu, že současní Rusové válku na Ukrajině nevnímají jako akt agrese. Pro ně je to akt "svobody." Jejich vojáci nepřijeli okupovat. Přišli osvobodit ukrajinský lid od zlých západních fašistů. Lidem v Rusku nemá cenu vysvětlovat, že válka na Ukrajině není správná. Zbytečné. Každá ruská agrese vždy byla vysvětlena jako osvobození. Taková národní tradice.

 

 

Propaganda plní plán na 200%

Kdyby Orwell viděl, jak to teď v Rusku vypadá, hrůzou by spolkl cigaretu. Severní Korea s Čínou by se měla jezdit učit tomu, jak zfanatizovat davy. Ruský národ je natolik prostoupen kremelskou rétorikou, že věří svému božskému Putinovi vše. Ne, opravdu. Kdyby dnes vyšla v ruských novinách zpráva typu: Oholte si obočí, vědci zjistili, že vám to prodlouží život, tak druhý den bude celé Rusko holé. Je otázkou jestli za zfanatizováním Rusů může strach nebo je to lidská jednoduchost značka: Dělej a říkej, co chce, bude klid, ale pravdou opravdu je, že Putin nikdy nebyl tolik svým lidem milován, jako nyní. Putin, je pro obyčejného Rusa bůh. Ten, co ho ochrání, ten, co za něj bude bojovat. Je to děsivé, ale člověk si klade otázku, kde Rusové nechali mozek.

 

 

Ruské tabu na Ukrajině?? Není cesty zpět

Ruská armáda, a řekněme si to upřímně, utrpěla na Ukrajině drtivou materiální porážku. Co se týče lidských ztrát, Rusko stále žije minulostí, takže ztráta 18000 vojáků je pro ně jen statistika. Co se týče ztrát techniky, tady má Rusko problém. Silně se bojím, že letošní květnová přehlídka na Rudém náměstí bude pěší, protože ruské tanky rezaví v polích Ukrajiny. Co, ale Rusku na Ukrajině zbývá??? Soudný velitel, by se zaměřil na Donbas, a následně prohlásil: Osvobodili jsme, co jsme chtěli a konec. Takhle Rusové, ale nemyslí. Putin nikdy nepřipustí porážku. Raději obětuje celou armádu, ale Ukrajinu si chce vzít stůj co stůj. A vidíme to denně. Ruská armáda se nyní shlédla v mongolských hordách a spustila tu nejodpornější kampaň v historii. Ukrajinec pro ruského vojáka nemá žádnou cenu. Zabíjení civilistů, znásilňování, ničení civilního majetku, loupeže....Rusko se snaží Ukrajinu vymazat. Díky bohu se mu to nikdy nepovede.

 

 

Tahle krev se nikdy nesmyje

Rusko díky Putinovi a jeho bandě získalo na příští generace kolektivní trauma. Když se někde řekne Rusko, všem se vybaví hrůzy války na Ukrajině. Z této pohromy se Rusko bude vyhrabávat celá staletí. Nejvíce to odnesou ti nevinní. Už nyní tisíce Rusů žijící mimo Rusko, trpí šikanou západního světa. Prosím, než nějakého Rusa budete peskovat, zjistěte si, proč žije tady a není doma u Putina. Jasně, může to být zhýčkanec západu, co nechtěl přijít o výdobytky, ale také to může být disident, co uprchl před Putinovým syndikátem zla. Jisté je, že letos o Vánocích Mrazíka neuvidíte. Co je ruské, je špatné. Záleží na nás, jak se k Rusku postavíme. Má cenu snažit se o smír? Vysvětlovat Rusku, že se plete, a mělo by se udobřit?? Nebo přejdeme rovnou na bojovnou vlnu a místo smíru začneme chystat válku. Je to složité. V zemi, kde se pohrdá lidskými životy se nemá cenu ohánět právem. Myslíte si, že si Rusko dělá hlavu s tím, že bude souzeno za válečné zločiny??? Těžko. Jejich ego je takové, že přeci mohou všechno. Letitými ústupky jsme dovolili Rusku vypěstovat si takové sebevědomí, že ještě dlouho budeme za naše chyby pykat. Nyní musíme, ale jednat. Nesmíme v tom Ukrajinu nechat a musíme ze sebe vydat maximum, ale se ruský kolos (ha ha ha leda tak dřevěný a špatně slepený) rozpadl. Otázkou do budoucna, ale je?? Je vůbec Rusko schopné být někdy demokratické??? Tři...dva...jedna...smích.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Sabó | pondělí 4.4.2022 21:17 | karma článku: 25,47 | přečteno: 415x
  • Další články autora

Michal Sabó

Ať shoří zlý Izrael! Spása pro Palestinu? Legie českých umělců!

S rozvinutým transparentem s nápisem „Artists for ceasefire“ zahájili čeští umělci boj za práva Palestiny. Jsou k smíchu, patří na psychiatrii a nebo mají náš respekt?

2.4.2024 v 6:39 | Karma: 36,17 | Přečteno: 960x | Diskuse| Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma: 40,92 | Přečteno: 7399x | Diskuse| Politika

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma: 36,87 | Přečteno: 2420x | Diskuse| Politika

Michal Sabó

Češi zaútočili na Rusko! Novoroční vtip nebo se máme bát?

Ruská demagogie je kouzelná. Pouze ona si dokáže vymyslet ty nejšílenější scénáře. Třeba ten, že ČR může za útok na ruský Belgorod.

2.1.2024 v 5:27 | Karma: 27,72 | Přečteno: 675x | Diskuse| Politika

Michal Sabó

A prezident sliboval a sliboval…

Stejně jako každý rok, i letos nám novoroční poledne zpestřil projev prezidenta. Co nám přinesl? Jak k nám promlouval? Nemáme se bát?

1.1.2024 v 14:07 | Karma: 36,87 | Přečteno: 9524x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Hádka o školních absencích skončila vraždou v rodině, hoch za ni dostal 7 let

17. května 2024  9:36

Ve čtvrtek u Krajského soudu v Liberci při neveřejném jednání padl sedmiletý rozsudek nad mladíkem,...

U izraelské ambasády ve Stockholmu se ozývala střelba, policie uzavřela okolí

17. května 2024  9:18

Policejní hlídka ve Stockholmu v noci na pátek kolem 02:00 slyšela nedaleko izraelské ambasády...

KOMENTÁŘ: Politika, kde se nemluví, ale střílí. Jak zamezit, aby přešla i k nám

17. května 2024  9:16

Středeční atentát na slovenského premiéra Roberta Fica je bolestným symptomem nemocné doby. A...

Odvolat se nemá smysl, algoritmus přijímaček zafungoval, říká šéf Cermatu

17. května 2024  9:12

Podcast První kolo přijímacího řízení na střední školy se uzavřelo ve středu 15. května. Uspěli v něm skoro...

  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik