Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Cesta do hlubin vlastencovi duše aneb zvracení povoleno

Známe je všichni. Někteří zde, dokonce patří mezi ně. Čechami, se jako lavina valí záchvat mystifikace a živá prezentace Hoaxů. Jak naložit s těmi, co věří lžím?

 

Můžete to být vy, váš soused, sourozenec, rodič, přítelkyně....Kdokoliv dnes může podlehnout svodům a dát se na scestí zdravého rozumu. Hoaxů o Ukrajině je tolik, že by z nich šla napsat kniha. Pokud je někdo sdílí v rámci recese, tak se to dá pochopit, ale je tu sorta lidí, co je bere jako naprosto seriózní informace a to, že jim někdo uvěří a následně je vykládá za pravdu, je silně nebezpečné.

 

Každý z nás už jistě slyšel mýty o tom, ze ukrajinský prezident je vlastně jen herec najatý USA, bere heroin a válka na Ukrajině vlastně vůbec není, protože všechny ty záběry hrůzy jsou jen filmové triky. My s IQ se tomu zasmějeme a přejdeme to, ale velké procento naší země tomu doopravdy věří. Zeptejte se kupříkladu voliče KSČM nad padesát let, co si myslí o válce na Ukrajině a garantuji vám, že na vás vypustí stejné bláboly, co jsem nyní napsal. Lidé mají svou "hloupou" pravdu a za tou jdou. Nepotřebují si ověřovat fakta, ale věří tomu, co tvrdí většina.

 

Proč tolik lidí věří hoaxům??? Je to prosté a smutné. Češi jdou vždy s proudem. Zeptejte se lidí, jaká čtou periodika a pochopíte. Když kupříkladu někde řeknete, že čtete zahraniční tisk, jste okamžitě radikál, protože vám nestačí české zdroje. Lidé u nás považují zprávy z Googlu za svaté. Když jim zprávy byť sebehorší vyjede Google, tak jim věří. Lidem nevysvětlíte, že vám internet najde každou blbost. Pro ně, co je tam je pravda.

 

Vše začalo již covidem. Tisíce lidí se dodnes bojí očkovat, protože odmítají být načipováni a sledování. Covid přece vymyslel Bill Gates, aby nás mohl sledovat. Těmto lidem už to nikdy nevysvětlíte. A tohle se přesně opakuje s Ukrajinou. Správně pojatá "propaganda" a tisíce lidí nyní věří tomu, že Ukrajinci jezdí do Čech jako králové, ve vlacích po nich zůstává jen bordel a všechno podnikají jen proto, aby mohli u nás brát dávky. Vážně??? Jak snadno se dá manipulovat s lidskou myslí. Chybí tu už jen ilumináti a UFO.

 

Obecně řečeno: v této zemi je potřeba radikálně změnit počítačovou bezpečnost a čím dál tím více upozorňovat lidi na nebezpečí fake news. Když to včas podchytíme, dá se s tím ještě pracovat. Pokud nebudeme jednat, tak sbohem Česká republiko, tvé národní IQ se propadlo do minulosti.

 

Horší než šířiči fake news jsou tzv. Komplexáci. Komplexáka si představte jako notoricky nezaměstnaného voliče SPD, který je vesele doma na dávkách, miluje jen svojí Maruš, kapelu Ortel a petku piva. Tito lidé, vám budou závidět všechno. Ten, kdo pracuje, vydělává a může si dovolit víc než on, je pro něj zloděj, kapitalista a vykořisťovatel. Jeho prostá duše nepochopí, že kdyby pracoval, tak to má taky. On místo toho bude doma brečet u piva a bude na všechny nadávat. Top hláška posledních dní zní: Ukrajinci nám berou práci.....

 

Logicky: Normální člověk je rád, že si politický uprchlík před válkou u nás najde práci a adaptuje se do společnosti, ale oni??? Oni mají vsugerováno, že právě kvůli nim, jsou doma na dávkách. Jejich prostota jim neumožní logicky pochopit, že mohou také pracovat, oni svou frustraci léčí tady. V Čechách bují nebezpečné falešné vlastenectví, za které se schovává lenost a osobní selhání. Závidíš Ukrajincům práci?? Fajn, odlož pivo, zvedni se z křesla jdi na úřad práce, ale nemel kraviny!

 

Hádat se s nositeli idiocie?? Zbytečné. Akorát vás z toho bude bolet hlava. Doporučuji to pouze za předpokladu, že jste vyznavači adrenalinových sportů, oželíte zdravý rozum a přežijete absenci pravopisu. Komenský by měl vstát z hrobu a přijít sem zjednat pořádek. Je smutné, že se všichni ohánějí vlastenectvím. Co by na to řekl takový Hus, co pro pravdu zemřel, vy hrdinové??? Nastává peklo, a tím peklem je nevědomost. Spaste duši útěkem, komu ještě zbyl rozum....

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Michal Sabó | středa 25.5.2022 6:19 | karma článku: 23,49 | přečteno: 680x
  • Další články autora

Michal Sabó

Ať shoří zlý Izrael! Spása pro Palestinu? Legie českých umělců!

S rozvinutým transparentem s nápisem „Artists for ceasefire“ zahájili čeští umělci boj za práva Palestiny. Jsou k smíchu, patří na psychiatrii a nebo mají náš respekt?

2.4.2024 v 6:39 | Karma: 36,17 | Přečteno: 944x | Diskuse| Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma: 40,92 | Přečteno: 7388x | Diskuse| Politika

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma: 36,87 | Přečteno: 2419x | Diskuse| Politika

Michal Sabó

Češi zaútočili na Rusko! Novoroční vtip nebo se máme bát?

Ruská demagogie je kouzelná. Pouze ona si dokáže vymyslet ty nejšílenější scénáře. Třeba ten, že ČR může za útok na ruský Belgorod.

2.1.2024 v 5:27 | Karma: 27,72 | Přečteno: 674x | Diskuse| Politika

Michal Sabó

A prezident sliboval a sliboval…

Stejně jako každý rok, i letos nám novoroční poledne zpestřil projev prezidenta. Co nám přinesl? Jak k nám promlouval? Nemáme se bát?

1.1.2024 v 14:07 | Karma: 36,87 | Přečteno: 9524x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Strážníci v ulicích naháněli bagr, opilý řidič si jel pro cigarety

26. dubna 2024  15:42

Městská policie z Krupky na Teplicku zveřejnila video z netradičního zásahu svých strážníků. Ti...

Medaile z policistova hrobu nosil zloděj jako ozdobu klíčenky. Odhalila ho DNA

26. dubna 2024  15:36

Policie dopadla zloděje, který v říjnu roku 2022 v Ostravě-Vítkovicích ukradl dvě medaile z hrobu...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  15:10

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Policie navrhla obžalovat za podvod dva rusínské aktivisty s vazbami na Zemana

26. dubna 2024  15:05

Policie navrhla obžalovat dva proputinovské rusínské aktivisty Mychajla Ťaska a Vasyla Džuhana z...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik