Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nesmíme nechat Rusko prohrát, nebo použije jaderné zbraně!

Rusko-ukrajinská válka trvá již 10 měsíců. Ruské vítězství je v nedohlednu, a v jeho úspěch už nevěří nikdo. Co se stane, když Rusko prohraje? Stáhnou nás do pekel všechny???

 

Ruská „speciální operace“ je v troskách. Ruská armáda krvácí u Bachmutu, postup je nulový, a nová ofenziva je v nedohlednu. Rusko ztrácí den, co den podporu a spojence. Jak dlouho tento stav může ještě trvat? Vzchopí se Rusko k akci, která zlomí nadcházející prohru? Jak by Rusko reagovalo na prohru?

 

 

Severní ofenziva? Utopie

 

Rusko prý plánuje ofenzivu z Běloruska směr Kyjev. Rádo by na jaře spustilo mohutný tankový útok, a znovu se pokusilo dobýt hlavní město Ukrajiny. Této idiocii věří snad jen ruské velení a propaganda. Rusko má nyní v Bělorusku něco málo přes 10000 vojáků. Když si vezmete standartní scénář útoku, tak potřebujete na útočnou operaci poměr sil tři ku jedné ve prospěch útočníků. Se stávající silou Rusko ofenzivu podniknout nemůže. I kdyby spustili novou mobilizaci, tak 90% odvedenců by zaplnilo mezery a ztráty na východní frontě. Ke všemu: Ukrajinsko-běloruská hranice je natolik hlídaná, že by se každý útok utopil v krvi, stejně jako ten první v březnu, tohoto roku. Odsud žádnou ofenzivu nečekejte.

 

 

"Do konce roku chci celý Donbas!"

 

Tento rozkaz dal Putin svým velitelům. Totální bláznovství. Takové rozkazy dával na sklonku války Hitler ze svého bunkru. Nemožné, fantaskní. Ruská vojska na Donbasu jsou v rozkladu. Denní ztráty jsou vysoké, zásobování minimální, vojáci zabředli do zákopových bojů. Nedostává se jim ani kvalitní výzbroje a techniky. Tím je možnost pohyblivé války nulová, a to díky ukrajinskému odhodlání a palebné a materiální převaze. 3 měsíce Rusko nemůže dobýt Bachmut. Jak by potom chtělo celý Donbas? Putin se zbláznil a všichni to ví. Řekne mu to, ale někdo? Ne! Strach je mocný. Rusko může podnikat pouze raketové a letecké útoky a doufat, že zlomí ukrajinského ducha. Marné. Ukrajina se nevzdá, ani kdyby Rusko proměnilo celou jejich zemi v sutiny.

 

 

Prohra = stáhnu vás do pekel!

 

Se zajímavým názorem včera přišel italský ministr obrany Guido Crosetto. Podle něj Rusko použije atomové zbraně pouze tehdy, kdy opravdu začne prohrávat válku. Takové: "Ano, dostali jsme bídu, ale vy si ji užijete s námi." Byť jsem skeptik na ruské použití atomových zbraní, tady se musím zastavit. Rusko neumí jedno. Neumí prohrávat. Kdyby Putin přiznal doma prohru, tak....Rus raději vymaže Ukrajinu z mapy, než aby přijal prohru. To mluvím i o obyčejných Rusech. Od dětství jsou vychováváni v tom, že jsou nejlepší. Vyhráli přeci 2. světovou válku. Jak by najednou přijali fakt, že je malá Ukrajina rozbila, jak dítě hračky??? Nevzali by to. Ano, Rusko má tuto alternativu v plánu a myslete si, co chcete. Ve své podstatě: Putin nemá, co ztratit. Je z něj nemocný stařec, co žije minulostí. Snil o velkém Rusku, o světové nadvládě a najednou nemá nic. Hroutí se mu sen, země a samotné zdraví. Zbylo mu pár věrných, jinak je jen mýtus. Vzpomínka. Atomový útok, je pro něj nevyhnutelné zlo.

 

 

Podřídit se tyranovi? Nikdy!

 

Naše společnost nemá mít v plánu zajistit ukrajinskou prohru. Naopak. My musíme Rusku ukázat, co by poté následovalo. Tvrdá, rychlá akce, která by je poslala do pravěku. Rusko si se strašením začalo, teď musíme začít strašit my. Ivan musí pochopit, že stojí proti ohromné síle, která by ho poslala do zenitu. A tu NATO má. Neporazitelnost ruské armády je vyvrácena, a my je na to musíme upozornit. Pro začátek by stačila "malá" ukázka síly. Velké cvičení, řekněme v Polsku nebo pobaltských státech, aby si lidově řečeno "kákli do tepláků." Rusi neopijete rohlíkem. Rus musí nebezpečí vidět. Jednotnost koalice, vojenská připravenost a naprostá podpora Ukrajiny. Na Ukrajině se rozhoduje o celém demokratickém světě. Kdyby padla, Rusko se nezastaví. Je potřeba mít v záloze plán preventivního, konvenčního útoku na Rusko. Letectvo a námořnictvo máme mnohem lepší a větší, než oni. Stačila by jednodenní operace a v Rusku svítí ve sklepě petrolejkami. A to bez použití atomu. Strach. Musíme se mu postavit. Pouze tehdy se Rus může zastavit.

 

 

Verdikt je prostý. Nezaleknout se, a nadále podporovat Ukrajinu. To je jediná cesta, jak zajistit klid a mír ve světě. Putin skončí, ale pokud nechceme skončit i my, musíme začít jednat jinak, než jen rétorikou. Přenesme do Ruska strach. A zlatý žolík??? Co kdyby čirou náhodou Izrael zničil íránské továrny na jejich drony?? Praxi mají v těchto operacích dobrou. Seberte Rusku dodavatele a jsou v luftě. Možností na diverzi je mnoho, a my máme nejvyšší čas začít. Prevence je prevence.

 

 

 

 

 

 

Autor: Michal Sabó | čtvrtek 29.12.2022 7:31 | karma článku: 41,07 | přečteno: 5439x
  • Další články autora

Michal Sabó

Ať shoří zlý Izrael! Spása pro Palestinu? Legie českých umělců!

S rozvinutým transparentem s nápisem „Artists for ceasefire“ zahájili čeští umělci boj za práva Palestiny. Jsou k smíchu, patří na psychiatrii a nebo mají náš respekt?

2.4.2024 v 6:39 | Karma: 36,17 | Přečteno: 947x | Diskuse| Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma: 40,92 | Přečteno: 7390x | Diskuse| Politika

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma: 36,87 | Přečteno: 2419x | Diskuse| Politika

Michal Sabó

Češi zaútočili na Rusko! Novoroční vtip nebo se máme bát?

Ruská demagogie je kouzelná. Pouze ona si dokáže vymyslet ty nejšílenější scénáře. Třeba ten, že ČR může za útok na ruský Belgorod.

2.1.2024 v 5:27 | Karma: 27,72 | Přečteno: 674x | Diskuse| Politika

Michal Sabó

A prezident sliboval a sliboval…

Stejně jako každý rok, i letos nám novoroční poledne zpestřil projev prezidenta. Co nám přinesl? Jak k nám promlouval? Nemáme se bát?

1.1.2024 v 14:07 | Karma: 36,87 | Přečteno: 9524x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  20:04

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

Bizarní logistický hlavolam. Trump by šel do vězení i s prezidentskou ochrankou

27. dubna 2024  19:55

Americká tajná služba má na starosti ochranu prezidenta, ať už je zrovna v Oválné pracovně, nebo...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik