Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dezinformátor: Zamindrákovaná existence s IQ zmražené makrely, co straší okolí

Po volbách by člověk řekl, že dezinformátoři dají pokoj. Omyl. Jsou tu stále s námi a jejich teorie budí rozpaky. Známka duševního úpadku nebo ukázka doby?

Každý den se můžeme setkat s dezinformacemi. Jsou všude. Na internetu, vyprávějí si je lidé kolem nás, straší nás s nimi novodobý revolucionáři. Obyvatelé Čech se metamorfovali do pověrčivých lidí, kteří mají nutkavou potřebu urážet všechny, co mají náhodou jiný názor.

 

„Burani“ na internetu

Pokud toužíte po opravdovém zážitku, tak doporučuji číst politické diskuze. Hnus. Čech je takový renesanční tvor. Rozumí všemu. Jsme lékaři (covid), generálové (válka na Ukrajině), top trenéři a znalci všech sportů, ale hlavně: každý z nás je rozený politolog. A nejlépe pak za klávesnicí. Ano, za klávesnicí. Za tou je každý hrdina, co je schopen poslat do zadních partií každého. Na ulici? Radši mlčí, protože se bojí zpětné reakce. Až tedy na „hrdiny a bojovníky proti bídě.“

 

Demonstrace proti bídě? Spíše panoptikum zmanipulovaných

16.4 se opět zaplní Václavské náměstí nespokojenými lidmi, kteří sní o lepší budoucnosti. Čert vem, že tito lidé jsou z 90% dlouhodobě nezaměstnaní, co zastávají stupidní názor, že je vláda zradila aa…tyto setkání bych definoval jako hromadnou sešlost těch, kteří si své osobní selhání a mindráky léčí tím, že požadují demisi vlády, protože za jiné by jim bylo lépe. Pokud někdo takové stupiditě věří, tak má sám se sebou opravdový problém. Stačí se podívat na všechny ty vůdce oněch lidových bouří. Jsou to všechno „vyčůránci“ co si nechávají platit za to, že pochlebují nespokojeným lidem a těží u jejich neštěstí. Jejich IQ je vražedné. Vražedné pro ty, kteří mají zdravý rozum. Demagogie je mocná. Koukněte se do minulosti. Takový Hitler, Lenin a Stalin jsou toho jasným důkazem.

 

Dezinformace a láska k Rusku

Čím dál tím více se mezi dezinformátory rozrůstají ti, co veřejně vyjadřují náklonost k Putinovo režimu. Už minulá demonstrace to ukázala. Jsme opravdu zemí, co tolik touží po svazku s Ruskem? Opravdu po tom, co nám provedli v roce 68 se najdou tací, co tvrdí, že bez Ruska nejsme nic? Ano. Smutná pravda, takových tu žijí mraky. Už se ani nesnaží své názory skrývat. Bez Ruska, jeho plynu a paliv jsme přeci nic. V zimě zmrzneme a bude bída aaa….Kolik, že lidí přes zimu zmrzlo? Ještě, že televize nezrušila na Vánoce Mrazíka, to by byla teprve katastrofa.

Demonstrovat proti bídě. Kdyby si radši demonstranti našli práci a přestali fabulovat o tom, jak jim Ukrajinci všechnu sebrali, bylo by lépe. Kdy už jen lidi začnou uvažovat logicky.

 

Čech? Jde s tím, co slibuje více

Nejprve nás strašili mobilizací. Přijde hned, jakmile zvolí generála Pavla za prezidenta. Nepřišla. Slibovali nám zimu a hlad, jakmile se rozkmotříme s Ruskem. Nic nepřišlo. Tak jak je možné, že lidé stále věří mystifikací? Je to snad nějaký gen věčné nespokojenosti? Zdá se, že se lidem v Čechách ničím nezavděčíte. Zdejším lidem by vyhovoval komunismus s výdobytky kapitalismu. Krutá realita. Procento těch, co litují Sametové revoluce přibývá. Asi si nevzpomínají, jak se jim žilo. Leč: Nechte lidem internet a právo vše kritizovat, obchodní domy a jednou za rok bivakování v Chorvatsku a klidně zase začnou zpívat internacionálu.

 

Řešení? Není v dohledu

Mnozí si myslí, že kdyby prezidentské volby vyhrál Andrej Babiš, tak by zdejší krize nebyla. Marně jim můžete vysvětlovat, že jméno prezidenta krizi nevyřeší. Byla by krize, kdyby nebyla válka na Ukrajině? Byla. Ne v takovém rozsahu, ale přesto by byla. Stejně jako ve zbytku Evropy, jen ne v takovém rozsahu, leč: Poděkujte panu Putinovi, že máte vše drahé. Ale nejenom jemu. Už roku 2014, kdy Rusko napadlo a anektovalo Krym, mělo být všem tehdejším vládám jasné, že je potřeba řešit samostatnost v energetické sféře. Nikdo to prakticky neřešil. Začalo se teprve po vpádu Rusů na Ukrajinu loňského roku, takže: Vinit za krizi vládu premiéra Fialy je asi tak logické, jako nadávat na to, že na jaře sněží.

 

Zásah vlády? Zbytečný

Jsem dost skeptický k tomu, že pokud nyní vláda začne řešit dezinformátory, tak to bude mít smysl. Smysl to mít bude, pokud se na školách začne vyučovat, jak rozpoznat a identifikovat mystifikace. Budoucí generace je spása, ale ta současná? Marné. I kdybychom lidem hustili do hlavy stokrát denně, že věří bludům, tak tomu neuvěří. Čech je trudovitý. Věří svému úsudku a úsudku těch, kterým věří. Myslet si, že změna vlády přinese lepší podmínky? K smíchu. Lidé by si možná zvolili ty, kterým rádoby věří, ale za pár měsíců, kdyby se jim nedostalo patřičných změn, tak by i na ní kydali stejnou špínu. Začarovaný kruh.

Nedělní demonstrace nic nového nepřinese. Pár tisíc lidí si udělá výlet do Prahy, zaskanduje si, zamává si prapory a půjde domů. Tak to prostě je. Chcete změnu poměrů v ČR??? Jste blázni. Počkejte si do příštích voleb a ukažte se. Zatím si dejte dohromady svůj život a své myšlenkové pochody a bude všem nejlépe.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Sabó | pátek 14.4.2023 7:36 | karma článku: 29,31 | přečteno: 1080x
  • Další články autora

Michal Sabó

Ať shoří zlý Izrael! Spása pro Palestinu? Legie českých umělců!

S rozvinutým transparentem s nápisem „Artists for ceasefire“ zahájili čeští umělci boj za práva Palestiny. Jsou k smíchu, patří na psychiatrii a nebo mají náš respekt?

2.4.2024 v 6:39 | Karma: 36,17 | Přečteno: 959x | Diskuse| Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma: 40,92 | Přečteno: 7399x | Diskuse| Politika

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma: 36,87 | Přečteno: 2420x | Diskuse| Politika

Michal Sabó

Češi zaútočili na Rusko! Novoroční vtip nebo se máme bát?

Ruská demagogie je kouzelná. Pouze ona si dokáže vymyslet ty nejšílenější scénáře. Třeba ten, že ČR může za útok na ruský Belgorod.

2.1.2024 v 5:27 | Karma: 27,72 | Přečteno: 675x | Diskuse| Politika

Michal Sabó

A prezident sliboval a sliboval…

Stejně jako každý rok, i letos nám novoroční poledne zpestřil projev prezidenta. Co nám přinesl? Jak k nám promlouval? Nemáme se bát?

1.1.2024 v 14:07 | Karma: 36,87 | Přečteno: 9524x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

V laboratoři Zentivy unikla nebezpečná chemikálie, likvidovali ji hasiči

16. května 2024  17:35,  aktualizováno  17:45

Pražští hasiči ve čtvrtek odpoledne zasahovali v chemické laboratoři v Dolních Měcholupech v ulici...

Policisté i hasiči v budově BIS prověřovali podezřelou zásilku s chemikálií

16. května 2024  15:44,  aktualizováno  17:34

V budově Bezpečnostní informační služby (BIS) v pražských Stodůlkách zasahovali policisté, hasiči i...

Kupují otvírák za pětistovku, fandí do noci. Zónu u O2 areny si fanoušci užívají

16. května 2024  17:23

Česko aktuálně žije hokejem. Návštěvnost mistrovství světa atakuje devět let starý rekord, lidé si...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů. Zasahovala stovka hasičů, momentálně dohašují

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  17:12

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik