Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Němci napadli Polsko, protože se Poláci chystali zaútočit? A Rusové napadli Polsko z toho samého důvodu? Tak že hrdinní Poláci chtěli zaútočit na dvou frontách? S Vámi bje fakt sranda.

1 1
možnosti

Sověti spíš bažili po své dávné historické hranici a ne po té o které rozhodli vítězové 1 světové války - bez SSSR.

Němci viděli svůj životní prostor na Východě - nejen ve Východním Prusku. Polsko bylo pro ně pouhou nesmyslnou překážkou ke sjednocení.

Po shlédnuití snad budete chytřejší.

>https://player.vimeo.com/video/382135621?dnt=1&app_id=122963

;-)

0 0
možnosti

Vzhledem k tomu co nyní západ předvádí se vůbec nedivím tomu že se Putin směje.

2 0
možnosti

Je zajímavé, co na to samotní Ukrajinci:

Podle analýzy expertů z ukrajinského Centra pro obranné strategie, je ruská invaze velkého rozsahu v horizontu zhruba tří týdnů, nepravděpodobná. Analýzu publikoval v pondělí list Ukrajinska Pravda a v úterý v angličtině zveřejnil její závěry ukrajinský server The Kyiv Independent.

Na ukrajinských hranicích zatím nestojí dostatek ruských vojáků a ruská vojska nejsou na pozicích pro tak velkou operaci. Pokud by Rusko provádělo přípravy na rozsáhlou invazi, bylo by to mnohem nápadnější. Neexistují ale ani důkazy příprav zdravotnické infrastruktury, která by byla potřebná. COS uvádí, že - ruské jednotky v současné době navíc provádí sérii bojových cvičení v Bělorusku a na Krymu.

Vojenské manévry mají v Bělorusku skončit až 20. února 2022. Navíc existuje celá řada dalších souběžných vojenských cvičení Ruských vojsk v jiných oblastech, vč. námořnictva.

Evropská unie v tomto týdnu oznámila poskytnoutí další vojenské pomoci Ukrajině ve výši 1,2 miliardy eur (téměř 30 miliard korun).

Ke stahování diplomatů z Kyjeva však přistoupily Spojené státy, Spojené království, Německo, Kanada a Austrálie.

Vztahy Ukrajiny a USA s Německem však značně ochladly. Oficiálně se o skutečné příčině nehovoří, nicméně nejen prohlášení některých německých politiků a vojenských důstojníků ale i zákazy prodeje německé vojenské techniky Ukrajině jasně svědčí o roztržce mezi USA a Německem - že by k vůli plynu ?

;-)

0 0
možnosti

Já bych ty války zrušil.:-(

0 0
možnosti
Foto

Stačilo by zrušit armády. Pak se jen chlapi mezi sebou poprali a těm by to jen prospělo.

0 0
možnosti

Zajímavé v diskuzi je, že proruští zastánci Putina se zásadně vyhýbají rozebírání stavu samotného Ruska, jak na tom Rusko je ekonomicky, jak skuteční Rusové žijí. Co vlastně Rusko umí kromě zbrojní výroby a střílení z těch zbraní. Umí vyvážet své přírodní bohatství a dál nic. To je pravý dopad Putinovy totality, uzavřené zaostalé Rusko. Stále větší bída a větší výdaje na zbrojení. Z Ruska se stává další Severní Korea a Číňané jásají, Rusko nemá jinou cestu než být podřízeno Číně. Číňani nemají důvod pomáhat Rusku, nebo být jeho spojencem ve válce proti vyspělému světu, Nikdo Rusko nenapadne a Putin bude muset poslouchat Číňany, stejně jako všichni Kimové, jinak padne a to natvrdo. To je ten hrdý ruský medvěd, jen ohnutý má hřbet (volně Mrazík).

4 2
možnosti

Asi tem zbranim dochazi zivotnost. Drive je dodavali lidove osvobozeneckym hnutim, a protoze uz se nikdo nechce lidove osvobozovat, museji je pouzit sami. Preci je jen tak nevyhodi. To by byla skoda.

4 0
možnosti

M33a29r92t15i92n 26Š38u20l62c

25. 1. 2022 14:16

Taky toho vidíte pouze půl. O žádnou Ukrajinu nikdy nešlo a nejde. To je čistě mezi USA a Ruskem. Ukrajina je pouze pěšák na šachovnici, kterým tahají Američané. Vše, co se na Ukrajině stalo a stane je součástí této hry. A pěšáka lze snadno obětovat.. s těžší srdcem i nějakého toho evropského střelce nebo koně. Počítá se vítězství. A na tom od počátku pracují zkušení profesionálové.

A jak vypadá vítězství? Američané jsou v této hře aktivnější a vlastně ani nemohou prohrát. Buď se Rusko stáhne ..a pak to bude signál k dalšímu utahování a stupňování tlaku. Nebo Rusko bude dotlačeno k nějaké reakci .. a pak to bude pro svět "legalizovaná" záminka k dalším devastačním sankcím a politické izolaci Ruska. A zvýšení energetické a politické závislosti Evropy na USA bude vítaný bonus.

3 1
možnosti

Kdo a jak tlačí Rusko k reakci na co? Putin svévolně izoluje Rusko od veškerých vnějších vlivů, totalitní vůdce má jen vlastní propagandu. požaduje jen splnění svých požadavků, na nic jiného neslyší.

Co nabízí Putin, slibuje snad úplné definitivní a navždy stažení vojsk od hranic Ukrajiny? Předání ukradeného Krymu? Stažení "dovolenkářů" z Donbasu, i s "kempingovým" vybavením? Co vlastně? O ničem nevím, mohl by zbavit Rusko všech sankcí, mohl by uzavřít mírové smlouvy, možná by mohl být časem členem NATO, velké Rusko by ožilo technologiemi a i kdyby se stalo zpočátku montovnou jako Česko, značně by to hospodářství Ruska pomohlo. Rusové by měli pozitivní perspektivu. Válka je pravý opak prosperity a je to jen a jen kuli umanutosti jednoho vůdce. Tak ať si válčí, dejte mu airsoft zbraň do ruky, vojenský prostor a může si pálit dle libosti, když ho to baví.

1 1
možnosti

P27e65t68r 94B76u42r12i18a65n

25. 1. 2022 12:47

Článek je napsán jakoby v objektivním duchu ze kterého autorovi zase jakoby náhodou vyšlo, že cokoliv Rusko v budoucnu udělá, včetně rozpoutání války, vždycky k tomu bude nezaviněně vyprovokováno a cokoliv udělá někdo jiný, třeba i jím napadená země, vždycky si za to bude moci sama.

Zajímavý druh demagogie. Takový sofistikovanější než pouhé plácání lží.

6 1
možnosti

Ano vypadá to tak, ale nějak se zapomíná na podstatu tohoto problému, který vznikl tím, že Ukrajina se minských dohodách zavázala vypsat na východní Ukrajině nové referendum, aby tyto oblasti mohly být opravdu plně autonomní.

Místo toho Ukrajina zesílila svoje vojenské pozice kolem Opolčenců, kterým Rusové samozřejmě fandí.

:-/

4 0
možnosti
Foto

NATO je pro USA stejnou maskovací sítí, jakým byla pro SSSR Varšavská smlouva. V otázce "stojí nám Ukrajina za to?" je třeba osobní zájmeno nahradit slovem USA. A Spojeným státům za to Ukrajina stojí. Nepromarní žádnou příležitost k destabilizaci daleko menších a méně důležitých zemí, než je Rusko. Stačí, když zaujímají odlišný postoj, než USA vyhovuje.

1 8
možnosti

Vy se opravdu nezaprete.

Tak otazka 1.

Mela varsavska smlouva jineho nejvyssiho velitele nez Rusa?

Otazka 2.

Jak se jmenuje soucasny nejvyssi veleite NATO a jake je narodnosti?

5 4
možnosti

Je úplně jedno, jakým způsobem se Ukrajina vyzbrojuje, podstatné je, kdo koho napadne. A Ukrajina zcela určitě nezaútočí na Rusko, aby si na něm vydobyla kus jeho území, to je specialita Putinova Ruska.

8 1
možnosti
Foto

K20a59r97e29l 87C76a61c32h

25. 1. 2022 14:27

Ukrajina nenapadne Rusko, ale Amíky vyzbrojená ukrajinská armáda za pomoci US expertů (prý asi 5000) bude chtít vojensky zpacifikovat separatistické Luhansko a Doněcko, či jak se tyto oblasti s převážně etnickými Rusy jmenují. A tam pak stačí málo, aby se kvůli nějakým neuváženě vypáleným raketám, které padnou přes hranici, zapojilo do válečných akcí i Rusko.

4 0
možnosti

Úplně jste zapomněl na Ukrajince. Naprosto stejná rétorika jak Chamberlain a Daladier v Mnichově, obětovali Československo v zájmu zachování míru a fakticky rozpoutali válku. Totalitě se nesmí ustoupit, musí se jí postavit hned v zárodku, jinak to bude jen horší. Kreml si dělá otevřeně nároky na celou bývalou Evropu pod Ruskou (Sovětskou) krvavou nadvládou. Ukrajinci mají v paměti národa nejen miliony mrtvých hladem v poválečných letech ale i krvavé čistky. To že současné Putinovo Rusko, dokáže vraždit své odpůrce se nedá vyvrátit. Samotní Ukrajinci nechtějí vládce Putina, je fakt, že je uvnitř země mnoho zrádců, co by prodali Ukrajinu za 30 stříbrných a Putin je podporuje a slibuje cokoliv, jenže "čiň čertu dobře, peklem se ti odmění", ruští oligarchové s těmi ukrajinskými ve svých plánech nepočítají.

Polsko se vůbec nechystalo napadnout Německo, naopak Němci v přestrojení za Poláky provedli vražednou provokaci, která měla být záminkou pro vpád do Polska.

Kde má Ukrajina jako sehnat materiál na svojí obranu? V Rusku? Vy tady bezostyšně obviňujete svrchovanou zemi, že chce bránit svoji suverenitu, naopak klidně ji zatracujete, to je opravdu vrchol morálního úpadku, to nemá obdoby.

Putin se nesměje, v Rusku je bída stále větší, stále víc lidí nemá ani na základní potřeby a střední třída prakticky neexistuje. Situace hrozí v Rusku výbuchem lidových bouří a válečný stav a to jak dokáže Putin vládnout armádou, společně se špehováním, udáváním a tvrdým zakročením proti jakémukoliv odporu, udržuje zatím lidi v bázni. To nebude trvat věčně. V průšvihu je tady samotný Putin, totalitní krutovládci po revolucích nedopadají zrovna nejlíp a on dělá cokoliv, aby se udržel u moci, klidně rozpoutá světovou válku, sám na to ale nemá, musel by do toho vtáhnout Čínu, pak by to byl opravdu průšvih pro celý svět, možná i konec lidského druhu úplně. S tímhle si Putin zahrává a to není normální, nesmíme dovolit, aby vůbec tu hrůzu začal. Kdokoliv ho podporuje, chce světovou tragédii.

11 0
možnosti

Kde, kdy a jak si Kreml dělá nároky na celou celou bývalou, zřejmě myslíte východní, Evropu ? O tom jsem ještě neslyšel. On si Kreml nárokuje zabrat a Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko, NDR, Bulharsko, Rumunsko ? Nebo vy berete jako nárok na "krvavou nadvládu" i žádost, aby některá země nebyla členem NATO ? Ukrajina je ve specifické situaci. Političtí představitelé a část veřejnost na západě Ukrajiny by chtěla svazek s Ruskem opustit, veřejnost na východě by chtěla ve svazku zůstat. Vzájemné poměry ale neznám. A jsou vůbec pro vás důležité, když hlasování na Krymu okázale ignorujete ? Takže na východní hranici vznikl konflikt, který z jedné strany přiživuje Kreml, z druhé strany je konflikt přiživován demokratickým západem, který argumentuje právem Ukrajinců na další směrování jejich země. To je jistě humánní argument, jenže vůbec nebere v potaz, že Putin prostě nechce mít základny NATO hned za humny. A nebere v potaz ani to, že Ukrajina přišla ke Krymu jak slepý k houslím a to během tvorby svazku mezi SSSR a Ukrajinou. A teď Ukrajinci neustále ukřivděně naříkají, že jim Putin ukradl Krym ? Tak se na to podívejte i z druhé strany. Co by to bylo za vladaře, který by si nechal ukrást poloostrov bývalým spojencem, který se aktuálně rozhodl přejít na opačnou stranu ?

PS. Není ten můj popis situace realističtější, než tež ten váš, který je plný emocí ?;-)

2 3
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik