Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J72i29r93i 72T69i52c85h62y

19. 5. 2022 16:53

Podle vojenskeho stratega Szaba Ukrajina jiz dobyla Mariupol, Krym a Donbas a ted utoci na Moskvu.

1 0
možnosti

P90e50t32r 43S62i79m59a

17. 5. 2022 9:13

Vzdyt RF vubec nepouzila bombardovaci letectvo !! neblbnete a proberte se ..Kyev by v tomto pripade srovnali behem 1 tydne se zemi a statisice mrtvych -tomu se snazi Rusko uplne vyhnout ..chapete? nebo si budete porad mlit cypoviny ..

1 2
možnosti
Foto

VŮBEC nepoužívá?

A z čeho tedy vypouští například střely Kinžál, jejichž použitím se hrdilo?

Během "speciální operace" provádějí ruská letadla stovky startů denně. Opravdu podle Vás žádné z těch startujících letadel není bombardér?

3 0
možnosti

P21e56t85r 19S63i53m78a

17. 5. 2022 9:09

má Rusko schovaný triumf k záchraně situace??;-DVy sprymari jeden ..samozrejme ! a hlavne jaderna mocnost nemuze z zadneho hlediska jak vojenskeho -ekonomickeho a taktickeho NIKDY vojensky a ekonomicky prohrat jakoukoliv valku co je vedena s bezvyznamnou zemi v celosvetovem porovnani jako je UA ..Kdyz bude nejhure -poslou tam takticke mestke atomovky ale predtim 1 vypali v neobydlenych castech zeme jako takove upozorneni svetu a UA aby to jiz konecne zabalili ..Ta vira ve vitezstvi UA je neco tak naivniho hloupeho a hlavne to je lez jako kremelska vez ..Jsou rozbory situace ze by RF opravdu pouzila nuklearni zbran pouze s omezenym ucinkem -prenosne nebo odpalene z klasickych systemu -10 000 az 1 milion mrtvych a plocha zamoreni velikosti Prahy ..podle techto uvah by zapad -NATO ani USA nic neudelali -nemohli by totiz delat nic ani zprisnovat sankce -rozzurili by RF jeste vic a zatlacili by ji do kouta ..ta sama odpoved nep=richazi vubec do uvahy -to same ..takze pouze by lidsky odsoudili a RF by se snazili dostat k jednani i na ukor uzemni ztraty UA ..uvedomuji si to USA i VB ..jen EU dela hujery a ma dojem ze tohle Putin nikdy neudela a UA slavne zvitezi ..nikdy nemuze zvitezit ..proberte se ze sna prijmete realitu sveta a jeho fungovani ..silnejsi pes vzdy suka prvni ..;-D

0 2
možnosti

Použití jaderných zbraní opravňuje světové společenství k odvetě a eliminaci další hrozby.

Nikdo, ani pan Sima, není taková autorita, aby mohl o někom prohlásit, že je bezvýznamný. ;-)

0 0
možnosti

Nesmíte číst jen ukrajinskou propagandu v našich médiích. Rusové si své cíle plní.

1 2
možnosti

Do igelitových pytlů.

4 1
možnosti

Škoda jen, že slovo "fatální" neznamená to, co znamenalo dříve.

0 0
možnosti

R^

Byl jsi na vojně? Poznal jsi vojska varšavské smlouvy? Také by ses nedivil...

Přiznám však, že jsem se divil neschopnosti ruské armády, než jsem si vzpomněl na vojnu.

:-)

7 0
možnosti
Foto

Jejda, žádný problém. I protiletecký radar jsme někdy dokázali uvést do chodu i za jednu hodinu! ;-D

0 0
možnosti

R^

Celkem souhlas. Až na ten Stalingrad! Rozbít Rusko? To se rozbíjí samo!

Až Rusové dostanou rozum, poznají svobodu a demokracii, bude v Evropě uveden mír na dlouhé časy! A vstoupí do Evropské unie i Severoatlantické aliance, čímž pohrdli po rozpadu Sovětského svazu!

:-)

5 0
možnosti

J56i89r50i 48T34i68c27h84y

19. 5. 2022 16:57

Spis to bylo tak, ze po rozpadu komunismu a zruseni Varsavske smlouvy se hlavne USA nesnazily privest Rusko vice k demokracii, nybrz vedly proti silne nepratelskou propagandu.

0 1
možnosti

Ja osobne viacej verím názorom odborníkov než blogerov. Jeden príklad z mnohých - Markus Reisner nadšenie Vás a mnohých iných rozhodne nezdieľa.

Každopádne situácia je prazvláštna, ťažko sa je v tom vyznať pretože objektívne informácie sú nahrádzané jednostrannou propagandou.

No a samozrejme pravidlo číslo 1 je "Nepodceňuj nepriateľa", to sa totižto kruto nevypláca.

Jedna pikoška: Videl som peknú ikonografiku porovnávajúcu počet súkromných jácht občanov RF vs počet lodí ruského námorníctva dokončených za posledných 30 rokov. Tragická bilancia pre ruské námorníctvo...

5 1
možnosti

Tak záleží co a koho si m ještě rusové mohou dovolit poslat na Ukrajinu.

že spěje Moskva k prohře se jednoznačně říct nedá, protože neznáme stav ani jedné strany. Teoreticky mohou být boje na Ukrajině ve stavu těsně před kolapsem a rychlým ústupem jedné i druhé strany.

0 3
možnosti

Kdo z nás byl na vojně, dobře ví, že Putin musí prohrát! I kdyby vytáhnul atomové zbraně! :-)

2 0
možnosti

J82a96n 62P17a94v78e80l

16. 5. 2022 10:48

Za poslední týden se toho na ukrajinské frontě stalo dost. Zprávou č.1 je ale naprostý neúspěch ruské ofenzívy na Donbasu. Je rozhodnuto o ruské porážce a nebo má Rusko schovaný triumf k záchraně situace??

Zdroj: https://sabo.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=787275

Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Zdroj: https://sabo.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=787275

Zkusil jste se pane nepochopený, jednooký mezi slepci, podívat se na mapu bojů? Rusko, bohužel, stále postupuje. Změnili taktiku a jedou pomalu. Žádný blitzkrieg a žádné nadějné protiútoky od Ukrajiny.

Naděje Ukrajiny, co chápu (nejsem expert), je v tom, že Rusku dojdou zdroje a zdroje plynoucí na Ukrajinu od nás nedojdou. Tím pádem by získali nad Ruskem materiální převahu a mohli oni začít odstřelovat je. Rusko má pořád 4x více obyvatel než Ukrajina, posíláme mu díky ropě a plynu obrovské částky na to, aby drželo válku v chodu a ruská ekonomika se, i přes sankce, nehroutí. Tudíž, na oslavné tanečky je ještě dost brzo.

7 3
možnosti
Foto

Podle různých map bojů to vypadá, že Rusové postupují na východě a jihovýchodě, ustupují nebo ustoupili na severu a střídavé (ne)úspěchy mají na jihozápadě.

Nakolik se ale přiblížili k cílům, vyhlášenými Putinem na počátku? Těmi cíli měly být ochrana obyvatel povstaleckých území, denacifikace a demilitarizace Ukrajiny, pohnání Ukrajinců před soud.

5 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik