Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

F21i70l38i38p 69T66y16k16a92l

26. 5. 2022 23:39

Atomová bomba nepatří do kategorije konvečních zbraní. Pokud ji však ten válečný zločinec a vrah putin nasadí v konfliktu Ukrajina/rusko, tak si nemusíme dělat starosti o budoucnost. Pak nenastane jaderná zima, pak skončí život na této planetě. Nikdo neví, čeho, je ten psychopat schopný ale musíme počítat i s touto eventualitou. Snad se někomu podaří ho včas zlikvidovat !!!

0 0
možnosti

J95a92n 67R43á15ž

26. 5. 2022 17:17

Rusko vojensky prohrálo první dějství této války. Ale ve finále prohrát nemůže.

Pořád mne mate, proč Rusové a příklad zatím nerozbili ukrajinskou dopravní infrastrukturu, po které dopravuje "západ" na Ukrajinu zbraně. Jako chtěli Ukrajinu nechat v delší válce dokonale vykrvácet co se týká bojeschopného lidského potenciálu, tak zničit vše, co by mohlo Ukrajině po válce přinášet zisky. Vypadá to tak, protože poslední zprávy hovoří o systematickém ničení ukrajinských průmyslových podniků.

0 0
možnosti
Foto

Taktika ničení důležitých průmyslových objektů možná naznačuje něco jiného: když to nedostaneme, tak to aspoň zničíme.

V každém případě Rusko prohrálo morálně. Západ si časem s plynem a ropou poradí. Co s obchodním partnerem, který se chová jako gangster? A Rusko se stane Čínskou kolonií.

2 0
možnosti

J48i74r93i 25T39i80c77h45y

26. 5. 2022 16:31

Co bychom si pocali, kdyby tu nebyl vojensky strateg Sabo a vse nam to nalezite nevysvetlil?

1 0
možnosti
Foto

Vysvětlil byste nám to Vy. Škoda, mohla být legrace.

0 0
možnosti
Foto

Ruské ztráty živé síly i techniky dosahují alarmujících čísel, protože se odhaduje, že Rusko již na Ukrajině pozbylo snad až pětinu svých celých pozemních bojových kapacit. Počet mrtvých a raněných vojáků se už nejspíš pohybuje okolo 60 000 a ruská armáda prokazatelně ztratila i asi 670 tanků, už bezmála čtvrtinu předválečných aktivních počtů. Samostatnou kapitolu tvoří ztráty na moři, zvlášť ponižující potopení raketového křižníku Moskva a dlouhý seznam menších lodí, jež zničily ukrajinské bojové drony.Stále víc odborníků se proto ptá, jak dlouho může něco takového pokračovat. Jestliže Rusové za dva měsíce bojů ztratili pětinu svých sil, znamená to ztráty asi 10 % za měsíc, takže možná již někdy v červnu by mohl Putinově armádě hrozit i kolaps Navíc se ona ruská výhoda hrubé síly začíná rozplývat, neboť na Ukrajině již operují moderní americké 155mm houfnice M777, jež svým dostřelem a ničivostí munice překonávají většinu ruských děl. Objevují se i zprávy, že Ukrajina získá (nebo snad už získala) výkonné americké dělostřelecké raketomety.

2 0
možnosti
Foto

Když má Ukrajina v poli 700 tisíc vojáků, tak třikrát lidnatější Rusko by jich mohlo nasadit přes 2 milióny. Benzinem se oheň neuhasí a tak lze čekat jen pokračování a eskalování válečného konfliktu.

0 0
možnosti
Foto

J75a21n 27Š57i26k

26. 5. 2022 10:35

Nevím, jak jste přišel na to, že ruská armáda ustupuje a odhazuje zbraně. Přečtěte si dnešní titulní stranu. Vaše scénáře vychází z nerealistického hodnocení stávající situace o které píšete. Rusové stále pomalu postupují vpřed. Bohužel je to smutné, ale je to fakt. Hezký den

2 0
možnosti

Také si to myslím. A když Ukrajina ztrácí 100 živé síly denně a k tomu se připočítává cca 300 zraněných - jde kvalita "živé síly" dolů. Přitom prvosledové je nutno střídat a bude kým? Nejen kvantita ale kvalita. Abych nebyl podezírán - myslím si o Rusech jako systému, ne konkrétním člověku, to co Borovský. Možná se to v budoucnu změní. Dánové či Švédové, Frantíci byli také dobyvatelé a jací.

0 0
možnosti

Vaše poslední blogy vypráví, jak Ukrajinci Rusům topí. Dokonce jste minule predikoval velkou ukrajinskou ofenzivu. Máte pravdu, že Rudá armáda tam nic moc nepředvádí, ale stále postupuje a Vy, jak tak koukám, taky začínáte couvat. Samozřejmě, že přeju Ukrajincům, ale přání není realita.

0 0
možnosti

Pane Kloboučník, Rudá armáda ??? V které době to žijete? Vám asi ta rudá armáda chybí. Já jsem tu rudou armádu zažil v roce 1968 v Praze jako protestující student a nikdy tu primitivní ruskou zvěř nezapomenu.

0 0
možnosti
Foto

Plnohodnotnější blog by autor napsal, kdyby se zamýšlel, proč válka začala, než jak jednou skončí. Napovědět by mu mohla současná situace kolem Tchaj-wanu.

2 4
možnosti

A79d59a56m 76M73a84l64ý

26. 5. 2022 10:20

To si takhle existuje mírumilovná Ukrajina. Samotná existence Ukrajiny je však nepřípustnou provokací mírumilovného Ruska. A proto byl vůdce Ruska donucen zahájit válku.

Tak nějak si to pan Bicera představuje?

4 1
možnosti

Už ten termín "plnohodnotná válka" svědčí o nějakém duchovním problému autora.

0 1
možnosti

Normálně by se řeklo - Jaké jaderné zbraně? Na Rusko někdo útočí? U SSSR a Ruska je to těžké. Sousedí si s kým chce a podobně se staví k cizím územím. Pak je použití atomu i docela možné. Rusko by nic neporušilo - Chránilo by své území. Kadyrov mezitím konečně udělá pořádek s Polskem. Drzá země, podobně jako ČR. S. Lavrov moudře pronese to své. Co furt máte? "Rusko je zemí míru":-)

4 0
možnosti

Kadyrov si nevšiml, že Polsko je v NATO, což se dá pochopit, bydlí na Kavkaze a asi tam ještě nedojel dostavník s tou informací.

3 0
možnosti
Foto

"Speciální operace se Rusku vymkla kontrole."

/Zvonka to vyzerá, že ukrajinská neutralita se vymkla kontrole Američanům.

1 6
možnosti

A54d81a46m 89M52a32l27ý

26. 5. 2022 9:02

Zvonka, jo? Možná tak z okna proruského přitakávače...

Nedotknutelnost Ukrajiny garantovalo Rusko a nedodrželo.

Minské dohody opět následně porušilo Rusko a napadlo už okousanou Ukrajinu.

Jestli se něco vymklo, tak to byla naivita západu, že s Ruskem se má jednat jako s partnerem. Tento necivilizovaný stát není partner

6 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik