Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak tohle je jedna proukrajinská optimistická představa. Já se budu snažit být neutrální realista: nelze srovnávat Hitlerovské Německo 43-44 s Ruskem dneška - protože Hitler musel bránit celou Evropu, kterou dobyl - válčil v Itálii - musel držet okupační armády kvůli potenciální hrozbě invaze ve Francii, vylodění nakonec přišlo a rozhodlo v r.1944. Rusko válčí na malém úseku fronty a nemá další nepřátele, kteří by s ním válčili a ohrožovali ho. Odhaduju, že Kreml, pokud mu poteče do bot, se bude snažit zlikvidovat Zelenského s jeho vládou. A dále Rusko samozřejmě může mobilizovat, což je pořád krok, do kterého se vládě nechce....Putinovi se líbí ta iluze, že jen tak někde válčíme, ale vás Rusové ve vnitrozemí se to netýká, je to jen věc armády na Ukrajině...

2 0
možnosti
Foto

Mobilizovat může, ale čím armádu vyzbrojí, jak ji vycvičí, jak ji bude zásobovat a čím?

Se zásobováním je evidentně problém i teď - jinak by Ukrajinci nemohli držet pozice a někde i o kousek postoupit.

Připomíním, že například švédská firma SKF, která měla udržovat a modernizovat půlmilionový park ruských vagónů, byla jedna z prvních, kdo v Rusku po invazi zavřel krám. Bez kvalitních ložisek nejede vagón ani tank.

0 0
možnosti
Foto

Rusko je v rozkladu a přitom si dělá cvičení s 50 tisíci vojáků a mobilizovat se mu nechce a také nemusí. Stačí vypnout plyn, demonstrace už tu máme a to ještě nemrzne. Vlády se nechají lidem přesvědčit, že nebudou sankce (některé firmy na to už stejně...), že se nebudou dodávat zbraně a Ukrajina bude nucena kapitulovat, na to bude těch pár vojáků stačit. Scénář byl napsán loni a zatím se jej všichni herci drží a diváci platí a pleskají jak na povel. K čemu jaderné zbraně?

1 2
možnosti

"Chránit veškeré ruské obyvatelstvo po celém světě."

To je právě to.

Můj názor je, žádné trvalé pobyty, žádné získání občanství pro obyvatele Ruské federace.

Ačkoli se současná vládní garnitura prsí, jak je k Rusku tvrdá, tak my máme s Ruskem stále platnou smlouvu O Přátelství! Ano, opravdu. A to i poté, co nás Rusko zařadilo na seznam "ne přátelských zemí".

O teroristickém útoku útoku ve Vrběticích ani nemluvě - tady by zcela oprávněně byla na místě reakce v podobě přerušení diplomatických styků, nebo alespoň jejich minimalizování (velvyslanec+sekretářka).

Zajímavé je, že p. Němcová ze Senátu poslala výzvu senátorů o ukončení této smlouvy do Poslanecké sněmovny ještě za vlády Babiše, ovšem doposud se nic nestalo... :-/

6 0
možnosti
Foto

Buďme rádi alespoň za redukci jejich přebujelého velvyslanectví na současnou úroveň (ze 129 na 32 lidí s diplomatickým pasem v Praze) a zavření ostatních konzulátů po útoku na Ukrajinu.

Ostatní přijde časem, pokud se Rusko nerozpadne předtím samo.

3 0
možnosti

Píšete dobře a k věci, asi před tím dost čtete, protože argumenty máte faktické.

Můj názor je takový, že jádro rozhodně hrozí, ale nejsem si jist lokalitou jako Vy.

Ukrajina je hřiště, tam se bomba nehodí. Je spousta lepších míst a taktikou bývá přenesení pozornosti na jiné místo.

Tuhle jsem slyšel blábolit na jedné tiskovce jakéhosi Poraděnka z Bílého domu a tam padlo, že USA rozhodně nebudou "systematicky reagovat" na ojedinělý jaderný výbuch, který není součástí "systémového útoku.

Nabízí se varianta s "náhodným výbuchem" kdekoliv v Pobaltí, Bělorusku, Moldávii nebo v Polsku, kde je největší naděje na hysterickou rekci polské armády a konečně se z "děnacifíkace" stane ta Velíkaja Otěčestvěnnaja Vajná.

V Rusku se narrativ plynule mění a z lokální pomoci se stává světové tažení za Rusy kdekoliv a kdykoliv. Myslím, že pokud armáda couvne na Krym a Ukrajinci se dostanou k Donbasu, bude chvíle to doma prodat jako správnou chvíli pro mobilizaci všech záloh a k tomu musí být větší důvod než Donbas.

V každém případě myslíte správným směrem - tenhle blázen se inspiruje Stalinem, ale čím dál více připomíná Adolfa. A odkývám Vám i tu úvahu, že Putinovi je vuršt, kolik životů na to padne.

Trochu mi přijde, že Putina vypekli Číňané, kteří se tvářili bojovně v Hong Kong a Putin možná podlehl iluzi, že skočí na Taiwan, čímž by přenesli zájem na druhou stranu světa. Oni naopak vesele přihlížejí, jak Rusko a USA vyprazdňují sklady.

Ta hra je větší, ona je globální, jako je dnes vše ostatní.

Po Brexitu se z UK stala kolonie USA. To samé se přihodí Rusku po téhle válce s Čínou. A Sibiř je velká země, ale nejsou tam skoro žádní lidé....

0 0
možnosti

Zasloužená karma.:-)R^ Ano, rusáci dostávají na jihu nářez a to je dobře.

5 0
možnosti
Foto

Američané by teď měli deklarovat, že se do konfliktu, ani jaderného, nebudou vměšovat. Ale že Ukrajincům poskytnou stejné zbraně, jaké proti nim byly nebo budou použity. Použití těch zbraní bude na samotných Ukrajincích.

6 0
možnosti

Sám víte, že nic podobného se nestane.

3 1
možnosti

Je obdivuhodné, co Ukrajina předvádí. Nový, trpělivý typ boje s pinzetkou. Eliminování zdrojů, základen, zásob a tras. Evidentně jim někdo zkušený radí + Muskův SAT a novodobá technika k tomu. Rusko prokazuje svou zaostalost metod. Kvantita, uráá, neúcta k životu. Nepřenesené velitelské pravomoci směrem dolů. Tak je to zažito, osud mega ztráty. Vojáků i šarží. Nic se neděje, mnás mnógo a obstarožních zásob ještě více. To nemluvím o motivaci. Zda ruský voják vůbec ví, za co padl a vlastně kde? Zvláštní způsob cestování a rodinného spoření ... Třeba bude na auto ?

Atomové zbraně jsou k ničemu. Dobyté území se má plenit, znásilňovat a ukrást co se dá. Ustavit kolaborantskou vládu a daně. Jejich Doktrína říká, že se použijí pouze při ohrožení země. Zde je ovšem jádro pudla! Russko sousedí k kým chce a kdy chce. Opravdu, ta celá válka je zbytečná a k ničemu. Nic nejde podle plánu. Tedy plán nový. Přece jenom nějakou bombičku hodit. Ostudy je již kopec - Mužikovi v paláci a jeho reputaci se to může hodit. Vážně, rozum zůstává stát . Co je to za stát ? Jak jim vnutit poznání? Nejlepší bombička je ta na sifon ... :-)

9 1
možnosti

O nějakém mohutném ústupu rusů jsem nikde nečetl. Ukrajině fandím, ale zas to nepřehánějte.

3 2
možnosti

A29d28a82m 16M73a10l90ý

6. 9. 2022 7:11

Prý fandím ;-D

Tak jistě ;-D

4 1
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik