Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Případný ruský vpád do Moldávie vidím jako velmi problematický. Rusko nemá s Moldávií společnou hranici, kudy by tam tedy přišli?

A ani ten Lukašenko nevyjde. On od samého začátku nemá moc chutí se namočit více, než je nezbytně nutné a této chuti mu s narůstající ruskou mizérií ještě ubývá.

7 0
možnosti
Foto

Tak on by se rád namočil, kdyby rusáci vyhrávali. Bylo to vidět z počátku, jak poštěkával zpoza plotu. Teď už přestal.

5 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^ Rusácká sebranka dostává nakládačku a to je dobře.R^

6 0
možnosti
Foto

V rámci objektivity si ještě počkám, jak celou věc objasní pan Bartoň. Zatím tápu.

6 0
možnosti
JK

Stále hrdinná ruská armáda postupuje, jen směr postupu se změnil kvůli zmatení nepřítele. :-)

5 0
možnosti
MB

Vladimirovič nemá chybu. Už zařídil zvýšit růst ekonomiky, HDP, přírůstky populace, úroveň péče i důchodů. Vše jde podle plánu. I to osvobození. Pravil do poloviny září a referendum. Pouze nechápu, ke komu to mluvil. Zřejmě k Ukrajincům a ti tedy konají ... :-)

7 0
možnosti
Foto

Karma, rusáci už ztrácejí nejen okupovaná území, ale i nervy. Včera nějaký ruský blázen říkal, že Ukrajinci jsou vlastně žoldáky, a proti Rusku ve skutečnosti válčí NATO. To už se nedá ani komentovat.

Jsem zvědavá, kdy naběhnou zdejší kolaboranti.:-)

14 1
možnosti
LT

No tak to nekomentujte, jak prosté ;-D

Ono se stačí poněkud zamyslet a dokážete pochopit, proč to dotyčný řekl. Berte to tak, že Putin neustále všechny své vojáky přesvědčoval o tom, že ukrajinská armáda je slabá, špatně vyzbrojená a podobně.

No a ta "slabá" ukrajinská armáda nejen že byla schopna velmi dobře zvládnuté obrany, ale navíc podniká i velmi úspěšný protiútok.

To pak v mysli vojáka, který byl vystaven několikaletému přesvědčování o tom, že nepřítel takhle být dobrý nemůže prostě probíhají různé pochody. A nejlogičtější vysvětlení pro něj je že když nemohou být ukrajinští vojáci tak dobří, tak logicky to musí být vojáci NATO.

Podívejte se, když končila bitva u Midway a Japonci se rozmýšleli co dál, tak se nějakou náhodou sešly zprávy z průzkumu a japonskému velení bylo oznámeno, že v oblasti operuje pět (nebo šest, teď už si přesně nevzpomínám) amerických letadlových lodí. Ve vleku nedávných událostí vůbec japonskému velení nedošlo, že američané tolik letadlových lodí mít ani nemohou. Prostě v té chvíli byli schopni uvěřit pomalu čemukoliv.

Psychika je mocná zbraň. A to je přesně to, proč se nedoporučuje podceňovat protivníka, protože pak mohou vznikat podobně "logické" závěry.

2 0
možnosti
MB

Konečně referendum o územní správě - Jak má být. Já nadšen, dobré zprávě :-)

6 0
možnosti
Foto

Karma. Bude dnes zajímavé sledovat kde se ruský útěk zastaví. A co zdejší ruská pátá kolona? Také věří vysvětlení Moskvy? Tak hloupý být přece nikdo nemůže....

13 0
možnosti
Foto

Předpokládám nějaký výstup Institutu Václava Klause, že dobytí Izjumu je divadélko ukrajinské strany, že Rusko slavně postupuje...

10 0
možnosti
SB

nebo se mu podaří zmanipulovat Lukašenka a jeho Bělorusy k útoku ze severu.

Zdroj: https://sabo.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=791730

........................................

Neříkám, že to je stoprocentně vyloučené, avšak Lukašenko by měl oproti Putinovi jeden problém navíc: Nemá ve své zemi nikoho jiného než etnické Bělorusy. Není tajemstvím, že za Rusko šly do války na Ukrajině tisíce a desetitisíce vojáků zverbovaných mezi příslušníky národů ze Sibiře a Kavkazu, jejichž případná smrt zas až tolik neplálí Moskvany a Petrohraďany, kteří tím pádem měli menší tendenci k nesouhlasu.

Lukašenko ve své zemi má pouze etnické Slovany. Nemohl by mobilizovat nikoho jiného. A mohla by narazit kosa na kámen.

6 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik