Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Nebudu kazit Váš jásot a nadšení, nicméně pokud nepočítám jakýsi podivně dodaný protivzdušný systém přes prostředníka jménem Polsko tak zatím přímo od Izraele nedostali ani náboj, jednalo se zatím pouze o politické fráze. Teprve až se tak stane, pak se můžeme o něčem bavit.

0 0
možnosti
Foto

J27a63n 38Š87i69k

18. 10. 2022 13:20

Jste velký optimista jako vždy :-) Zapojení Běloruska do války by možná přispělo k urychlení jejího konce více než pomoc Izraele. Obyvatelstvo není zdaleka tak "speciální operaci" nakloněno jako v Rusku, což by armádu teoreticky mohlo rozvrátit. A kdyby padl tento Putinův hlavní spojenec...Co bude, to bude. V každém případě současný stav rozložení sil konec války nepřiblíží ani náhodou. Hezký den

6 0
možnosti
Foto

Fotogalerie5

Dron nasazený ruskými invazivními silami na Ukrajině. Podle tamních úřadů jde o íránský stroj Šáhed-136. (17. října 2022) | foto: Reuters

Rusko v bojích na Ukrajině používá drony, které se zásahem cíle samy zničí. Podle portálu The Times of Israel Izraelci bedlivě sledovali tyto útoky na Kyjev s obavami, že právě takové zbraně by byly použity při příštích válkách proti Izraeli na jeho severní hranici.

Izraelská rozhlasová a televizní stanice Kan oznámila, že právě kvůli kapacitě těchto dronů Izrael rozmístil na severu množství systémů protivzdušné obrany jako Železná kopule (Iron Dome), Davidův prak (David’s Sling) a rakety Arrow. Obavy vedly také k posílení spolupráce s USA, protože Izrael a Spojené státy mají zkušenost s drony, které Teherán použil při útocích na izraelské a americké síly na Blízkém východě.

5 fotografií

List The New York Times minulý týden s odvoláním na ukrajinský zdroj napsal, že Izrael poskytuje Ukrajině tajné informace o dronech, které nyní používá ruská armáda. Podle NYT soukromá izraelská firma dává Ukrajině k dispozici satelitní snímky s ruskými vojenskými pozicemi.

Izrael ale Kyjevu odmítá poskytnout obranné i útočné zbraně v zájmu udržení svých vztahů s Ruskem.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/izrael-iran-ukrajina-rusko-drony-libanon-hizballah.A221018_101718_zahranicni_jhr

0 0
možnosti
JK

Mám trochu obavy z vývoje. Sebevražedné drony z Íránu jsou směšné hračky v porovnání se sebevražednými bombardéry, které Rusko testuje na vlastních panelácích...

5 0
možnosti
Foto

Těch sebevražedných letadel má Rusko jen omezené množství. Zrovna SU-34 vyrobili jen něco přes stovku a z toho letos už o desetinu přišli.

4 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

4 0
možnosti
MB

Každopádně, Vadimirovič je úspěšný. Vyklidil trhy, zbavil se spolehlivého odběratele plynu - EU. Kolem Španělska krouží lodě, LNG už není kam dávat. Běloruské matky bědují, bude mobilizace? Spojenci nejsou, lidi nejsou, munice dochází. V nouzi poznáš přítele - Irán. Tak Irán? Říká Izrael. Proboha - to už je ten pomatený Hitler. Přestal poslouchat své generály. Anglie odvolala veškeré plány na jeho atentáty. Zjistili, že lepšího spojence pro vedení války nemají ... :-)

11 0
možnosti
SB

Zapomněl jste na některé další věci:

Doslova dokopal dvě skandinávské země, aby vstoupily do NATO, ztráci pozice ve středoasijských republikách bývalého Sovětského svazu, způsobil exodus práceschopného obyvatelstva ven z Ruska, totáloně znechutil tu asi desetiprocentní menšinu ruského lidu, která je od začátku proti válce a musí se cítit stále hůře, přivolal na sebe embargo, takže některé vároby v Rusku krachují. odběratelé ruských zbraní, jako třeba Indie, ztrácejí v toto zboží důvěru apod.

Našlo by se toho asi ještě více, ale to už není nutné. I to, co jsme my dva spolu dali dohromady, stačí na nedostatečnou.

6 0
možnosti
MK

No dost pochybuji, že by se Izrael vzdal části své PVO, kterou neustále potřebuje ke krytí vlastního prostoru. Tanky Merkava nejsou moc vhodné pro terén na Ukrajině.

Tak co konkrétně by tedy Izraelci mohli Ukrajině dát?

2 3
možnosti
MB

Nu, reakce Medveděva jsou zcela jiné. Je zde obávaný Mosad a hlavně- Iron Dome. Považován za jeden z nejúčinnějších systémů na světě, Izrael tvrdí, že je s ním schopen vykrýt až 90 % všech příchozích střel. Nemluvě o reálně silném vlivu veřejného mínění a lobby země ...

5 0
možnosti
Foto

Izrael nic netoleroval, potřeboval klid na chirurgické útoky v Sýrii a nepotřeboval střet s tam působícími Rusy. Rusko se vyškrtlo ze slušné společnosti dávno. Predikovat dění v Bělorusku je hodně odvážné. Já si to netroufám. Ale Váš optimismus je neuvěřitelný :-)

12 0
možnosti
Foto

Bez optimismu ničeho nedosáhnete. :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik