Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

G. Orwell by to lépe nevymyslel.

0 0
možnosti
JK

Nejzajímavější na tom všem je, že nejvíce fejky šíří ti, kteří proti nim jakože bojují. Drtivou většinu těch reálných fejků (napr. jako že Země je placatá, nebo že Američané nikdy na Měsíci nebyli, nebo že si Američané sami zničili Dvojičky) jsem se dozvěděl práve ze "seriózních" médií. Které kvůli tomu, aby se předvedly, jak jsou "pokroková", dávají těmto nesmyslům mediální prostor, jaký si vůbec nezaslouží.

Pak je druhý typ fejků, do kterých spadá všechno, co není v souladu s oficiálními verzemi. Je to snadné - cokoli se politikům nebo hlavnímu proudu nelíbí, označí za fejk a je vymalováno.

Posledním, nejzajímavějším zdrojem fejků jsou právě ty "seriózní" médiá. Ty často lžou na politickou nebo jinou objednávku jako když Rudé právo tisklo. Zkusme si vzpomenout na rok 2015, kdy se do západní Evropy valila vlna jednoho milionu migrantů. To bylo řečí, že jsou to hlavně středo- a vysokoškolsky vzdělaní lidé, kteří budou penzistům na Západě zvyšovat důchody. :-) Že jsou to děti, ač na první pohled bylo jasné, že to byli dospělí muži. Že nezvýší kriminalitu v zemích, kde budou žít, že zvýší HDP těchto zemí. 😀. A když se někdo tehdy ozval, že to jsou nesmysly, okamžitě byl označen za ruského dezinformátora.

Po více než 7 letech snadná otázka: kdo byl tehdy blíže pravdě? Oficiální místa nebo ti "dezinformátoři"? Ale k těmto "omylům" se samozřejmě nikdo nebude přiznávat. Třeba se tvářit, že nic takového nikdy nebylo a soustředit se na odhalování nových "fejků"...

1 0
možnosti
JS

Pozavirat tu bandu pravicackou, xenofobni. A hlavne lidem vysvetlit, ze to co nevidi a neslysi v televizi, tak jsou "fake news", kterymi nepritel mate proste lidi, abychom nemohli dobudovat stastne zitrky v Nove sjednocene Evrope !

2 0
možnosti
KS

Buďte v klidu, lidi pod 45 let používají televizi především na YouTube

0 0
možnosti
KS

Odpověď na otázku na konci, nebude to stačit. A nevím, co by stačilo. Několik dezinformátorů znám a jakékoli argumenty po nich stečou jako po mastném papíru. Například informace, že Ukrajina nakupuje levně ruský plyn. Najdete jim několik zpráv (Hospodářské noviny, Echo24, BBC), kde se píše, že od května Rusko nedodává Ukrajině vůbec nic, ale s nimi to nehne. Slavnostně prohlásí: a jak víš, že noviny na celém světě nelžou?

0 0
možnosti
JR

Jo, s argumentem "všichni lžou, kromě..." (tady už záleží na světonázoru dotyčného) se setkávám každou chvíli.

Lepší "argument" už je jen: "Jak to víš? Tys tam byl?" (na to obvykle odpovídám: "Jak víš, že existuje Antarktida? Tys tam byl?").

0 0
možnosti
PN

Vrací se to furt jako bumerang. Asi bude nějaká rada starších, těch osvícených, kteří budou rozhodovat o tom, co si myslet. Ale co, když naším předobrazem je EU, kde se komisařem nemůže stát kritik EU.

2 0
možnosti
Foto

Aneb - od nejsme jako Oni do nové totality!

1 0
možnosti
ZZ

Pane Szabó - už jen za ten svůj titulek :

Na Ukrajině žádná válka není! Vše je jen americký fake - byste měl jít do vězení.

:-P

1 2
možnosti
LP

V USA je právo na svobodu slova absolutní. Zatím! Můžete popírat holokaust, propagovat národní socialismus nebo komunismus a nic se vám nestane! Naopak Evropa pořád "bojuje" a výsledkem boje jsou války (1. a 2. Světová). Jak je to možné? Svoboda buď je nebo není! Kdyby v USA nebyla, nikddy by nebyla Watrgate?! Nikdo by ani nepípnul, úřad pro potírání nenávisti by ho dostal do kriminálu a Nixon by v klidu odkroutil dvě období... Svoba prostě buď je nebo není. Mám rád Židy, jezdil jsem tam a opravdu jim fandím, ale potírání holokaustu prostě nepovažuji za demokracii. Je to nesvoboda...

2 1
možnosti
BJ

Sabo, muzete vysvetlit kdo urcuje co je pravda a co desinformace? Vy, nebo jinej chytrak zmagorenej vladni a normalizacni propagandou? Urednici, vlada, nebo snad ministerstvo pravdy? Kde je svoboda slova, dana ustavou? Nebo si vsichni musi myslet jen to, co urci vlada? Jako za bolsevika to bylo SSSR NA VECNE CASY! Nyni je to S EU nebo s USA NA VECNE CASY? neni to to samy? Nebylo to uz tady za komunistu? Ne, nebylo?! Nemelo by to byt na soudech, tak jak se kaze v demokracii? Cenzura uz tu byla a vzdy ji zavadela nejaka diktatura, fasismus, nebo pozdeji socialismus! Uz si to nepamatujete, nebo vas to ve skole neucili? Kazete demokracii a pritom podporujete novodoby fasismo-komunismus pouze jinak nazvany! Takzvanou liberalni demokracii!! Takze sam jste pro bolsevicko fasisticky troll!

6 1
možnosti
PK

Člověče, co to melete? Vy nejste schopen rozeznat pravdu a lež? Svoboda slova slouží k tomu, aby bylo možné svodobně šířit pravdu, nikoli lež.

1 2
možnosti
JP

J51i18r57i 96P91r31a23j69z

3. 1. 2023 8:25

Ale boj s dezinformacemi je diktatura a omezování svobody slova. A druhá strana má stejný názor jako píšete vy. Taky bojují s dezinformacemi. A proč to tu je? Protože tu není svobodná diskuze. A dokud tohle tu nebude, budou vznikat vaše články, kde si budete obhajovat svoji pravdu. Ale v dnešní době o pravdu už dávno nejde. Jde o to, že se potlačila diskuse.

3 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik