Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na vás se ta jednostranná liberálně neomarxistické propaganda teda neskutečně brutálně vyřádila.

To rozdělení společnosti už tu máme docela dlouho,minimálně od doby, kdy se pětikoalice dostala k moci.

Rozdělení společnosti je věcí systémovou, kdy je zavedena cenzura a kdy agresivní vládní propaganda začne dělit lidi na ty "správné", kteří chápou vládu a ty "špatné", které je třeba co nejvíce pošpinit a poplivat. Ta situace je v mnoha ohledech podobná situaci z února 1948, kdy taky tehdejší vláda rozdělila společnost na ty "správné" a ty "špatné". Je velmi zajímavé, jak se ta dvě období podobají.

V roce 1948 byli všichni ti, kteří podporovali Národní frontu považováni za jediné správné demokraty (viz. např. titulky z tehdejšího tisku: Kdo chce opravdovou demokracii, nesmí se bát socialismu, Není rozdělení na Západ Východ, ale na imperialisty a demokraty, Každá úchylka z cesty demokracie je krok k fašismu, atd.). Ti, kteří byli na opačné straně barikády, byli tehdy v tisku běžně popisováni jako reakce, lháři, spiklenci, zrádci, nespolehlivé živly, rozbíječi jednoty dělnické třídy, pátá kolona imperialismu, rozvratníci, atd. Strany, které v únoru 1948 podaly demisi byly v tisku označeny jako protidemokratické.

Dnes je situace totožná. Pětikoalice sebe samu zásadně označuje jako jedinou demokratickou a ostatní jsou strany nedemokratické, populistické. Odpůrci jediné správné liberální (předtím lidové) demokracie jsou těmi správnými "demokraty" nazýváni jako dezinformátoři, lháři, nacionalisté, rasisté, xenofóbové, dezoláti, ruská pátá kolona, ruští švábi, atd.

Těm správným "demokratům" v roce 1948 vymyla tehdejší propaganda natolik mozky, že např. ještě v roce 1950 požadovali v procesu M. Horákové co nejpřísnější tresty pro zrádce a zaprodance. Podobně je tomu i dnes, kdy ti "správní " demokraté už mají mozky natolik jednostrannou agresivní propagandou poškozené, že nepřátele, na které propaganda ukázala, nemohou ani cítit, chtějí je zničit, pozavírat, zlikvidovat.

0 0
možnosti

Pěkná ukázka tunelového vidění a dělení na černé a bíléRv

Naštěstí realita je někde úplně jinde:-).

Zbytek už níže napsal pán KozelR^.

4 0
možnosti

Než mi ???Ajajaj 😀

0 0
možnosti
Foto

Máme nyní v ústavních funkcích a vládě politiky kteří lezou do zadnice funkcionářům a vrchnosti EU. Koukají aby tam byli co nejhloběji a zájmy občanů ČR jsou pro ně až druhořadé. Pan prezident do této party ideálně zapadne.

3 3
možnosti
Foto

Muzete prosím uvést nějaké příklady? Nemyslím ty, které jsme nuceni plnit z hlediska podepsaných dohod, samozřejmě.

1 0
možnosti

Sabó, prezident je loutkou vlády ? A na to jste přišel jak ? U Zemana, nejhoršího prezidenta České republiky, byl loutkou Bureš. Ten byl od jeho přízně plně závislý ... Jsem přesvědčen, že prezident Petr Pavel nebude loutkou nikoho, on se bude snažit naší hodně rozdělenou společnost spíš spájet nežli rozdělovat ...

0 6
možnosti
Foto

R58o73m95a43n 45K67o68z14e52l

11. 3. 2023 19:20

Společnost bude rozdělená vždy, lidi mají různé názory, jednotnou společnost - a to ještě jen naoko - najdete možná v Severní Koree.

Miloš Zeman, ač podporoval obchodní vztahy s Čínou a Ruskem, tak je jasným zastáncem NATO a EU, jeho strana odhlasovala vstup do NATO a jeho vláda připravovala vstup do EU.

Směřování na Západ má znamenat, že tu budou vyšší mzdy a důchody, odchod do důchodu v dřívějším věku nebo také no-go zóny, politická korektnost?

Nevím, kdo si myslí, že máme směřovat v Rusku. Většina lidí si uvědomuje, že patříme do Střední Evropy a do EU, ale EU má být pro volný pohyb zboží a osob a bez hloupých nápadů. Však to říkal i sám pan premiér před lety, že nezná žádný bruselský recept, který by fungoval, některé nápady EU jdou nejen proti zdravému rozumu, ale i proti mírně nemocnému rozumu a že pokud se EU radikálně nezmění, tak nemůže přežít.

14 0
možnosti

R71a53d43i63m 41K17a45l93a75s

11. 3. 2023 16:46

Skoro se mi zdá, že žiji v jakémsi matrixu, ve kterém schází schopnost podívat se jen o pár let dále. A tak člověk neustále poslouchá cosi o rozdělování společnosti a o tom, jak je zapotřebí onu společnost spojit.

Skutečnost, že je společnost rozdělená a především, že v demokracii nejspíše vždy rozdělená bude, bylo možné vypozorovat již v devadesátých letech na tehdejších střetech ODS a ČSSD... Snad jedině na konci totality existoval významně větší tábor těch, kteří byli vládou KSČ natolik unaveni a zároveň třídně srovnáni, že měli stejnou životní úroveň a jen jednoho nepřítele, což byl právě minulý režim.

Ale to nic nebrání tomu, aby se dnes kdejaký politik zaklínal a pohoršoval nad jakousi rozdělenou společností. Vyhlašoval boje za sjednocení a dost možná tento stav v důsledku podporoval.

Je nutné poznamenat, že ani nově zvolený prezident v tomto ohledu málo co pochopil. Když ve svém projevu hovořil o návratu hodnot, nepochopil, že se to netýká jednoho člověka a jeho blízkých, kteří obývali Hrad, ale že je tu velmi početná skupina, která byla s politikou a dalšími projevy Hradu spokojena. A je tedy protimluvem, pokud hovoří o týmu, který mají tvořit všichni obyvatelé, když se proti nim zároveň vymezuje, protože personifikovat v otázce rozdělení společnosti a v domnělém návratu hodnot je hrubý omyl. Ne každý v tomto státě totiž sdílí stejné hodnoty...

Nechápu, nerozumím, ptám se zda tito spojovači mají malou schopnost orientovat se v problému? Je mi to skutečnou záhadou...

Každý správný propagandista přitom ví, že pokud chce někdo někomu nějaké názory vštípit, je nejlépe začít od dětí, tj. v našem případě ve škole. Věděl to Hitler, ví to i v Rusku a do jisté míry jsme to věděli i my, kteří jsme prošli školní výukou před r. 89.

Jestli tedy někdo chce spojovat na základě těch správných hodnot, neměl by unavovat v projevech, ale zajít v prvé řadě do škol. Tam to všechno může začínat. S ostatním zatočí už jen cenzura.

5 2
možnosti
Foto

Někdo je L, druhý je G, třetí je T čtvrtý B pátý Q, šestý masožrout a sedmý vegeterián, osmý má jméno otitulované zepředu i zezadu, devátý je negramot, desátý je na holky a jedenáctý na vdolky, dvanáctý je ortodoxní křesťan, třináctý ateista, čtrnáctý dlužník, patnáctý věřitel, šestnáctý je zdravý jak řípa, sedmnáctý je lazar......... tohle chce někdo spojovat?

2 1
možnosti

Pan Petr P. lže a dnes to přiznal, lhal v kampani o své minulosti. Tak co teď ??

4 6
možnosti

Jakou lež pan prezident dnes přiznal?

5 1
možnosti

I92v82a48n 77M62i33n58á85ř

11. 3. 2023 14:41

Inklinace naší veřejnosti ke slovanskému Východu, může mít mnohem hlubší kořeny - než jsme si ochotni připustit. K této orientaci se začala česká společnost klonit již s prvními náznaky propagované všeslovanské vzájemnosti koncem 19.stol. Vítaným účelem bylo vytvořit jakoukoli národní oposici vůči Rakousku-uhersku.

Po vzniku Československa umožnil Masaryk mnohatisícové ruské inteligenci a bělogvardějské šlechtě, azyl v naší vlasti. Tito lidé, krutě pronásledováni Stalinem nám ani v pozdějších generacích nepřestali být vděčni a pro novou republiku byli skutečným přínosem. Byla to však naše jediná a zároveň poslední dobrá zkušenost s Rusy ! První, co bezprostředně po osvobození ruská KGB učinila, bylo tyto "provinilce" pozatýkat a transportovat na Sibiř.

Obrovské nadšení s koncem války a vděk za osvobození - zcela zakryly dva účelové důvody Sovětů, které nás mohly uchránit od zhoubné naivity a lásky k nim. První: Vlna skutečných osvoboditelů - Vlasovci, byli zčásti postříleni a nebo .. jak jinak - posláni na Sibiř. Druhý: Sama rychlost vojenské pomoci Praze byla motivována cílem - ovládnout bolševickou ideologií, co největší území Evropy.

Celé dvě poválečné generace byly doslova lámány a utužovány licoměrným

zbožšťováním Sovětského svazu. Bohužel, ani po agresivní okupaci v r.1968, mocensky stejně účelové - jako současný vpád na Ukrajinou - mnohé naše soukmenovce nepřesvědčil, že i dnešní Rusko je bezprecedentní hrozbou a neštěstím nejen pro Evropu - ale i pro celý demokratický Svět !!

13 2
možnosti
Foto

Někteří naši předci vzhlíželi v R-U s nadějemi k panslavismu a Rusku. Rusové nás přitom přehlíželi, protože pro pravoslavné jsme byli méněcenní.

1 0
možnosti

Neviděl bych to tak černě. Jedna věc jsou věční rejpalové na internetu a druhá, jak je s volbou spokojen lid. Myslím si, že po náročné volební kampani nastane spíše celkové uvolnění.

18 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik