Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Ano, mnozí russáci jsou proti putinovi, ale proč? Jedni proto, že se jim zdá ještě příliš mírný a vůči neposlušným Ukrajincům shovívavý a druzí věří, že Ukrajinci jsou jen pomýlení a pokud by se jim to správně politicky vysvětlilo, rádi by se vrátili do velkoruské náruče. Mnozí jsou sice proti válce, ale právo státu Ukrajina na nezávislou existenci uznává jen nepatrná menšina. Ten velkoruský imperialismus je v nich jako v koze.

7 1
možnosti
ŠK

Velmi dobré chápání ruské mentality.

0 0
možnosti
HH

Již jen otázka "Jak naložit s Rusy?" je mimo hodnoty západní civilizace. Proč si myslíme, že tento konflikt nemá žádnou příčinu? Těch otázek je spousta a my jsme je vytěsnili nahrazením - je to Rus a dál není o čem mluvit.

3 0
možnosti
RW

Přesně - nejde vůbec o rusy, ale o nás.

Je naprosto jedno co si myslí nebo dělá Putin, jestliže v kritické situaci jsme ochotni popřít základní principy na kterých tvrdíme, že stojí západní civilizace tak s tím padá vše na čem stavíme. Už jen ten princip, že dle zákona se nesmí rozlišovat podle rasy, původu či národnosti, ale v "zájmu civilizace" to okamžitě popřeme ukazuje že naše "hodnoty" jsou jen ve skutečnosti prázdné kecy.

1 1
možnosti
EH

Konečné řešení otázky, kam s nepohodlnými migranty? V USA za druhé světové zatýkali a internovali občany původem z Japonska. Nejsou na to momentálně hrdí.

Já osobně ruštinu od ukrajinštiny nepoznám. Navíc ne každý Ukrajinec mluví ukrajinsky. Tudíž samozvaný rusobijec by se mohl slušně ztrapnit.

Není lepší nechat lidi žít? Jiných migrantů se taky neptáme, jaký mají vztah ke svým diktátorům, ženským právům a džihadu.

5 0
možnosti

I v USA to bylo až několik měsíců po oficiálním vyhlášení války Japonsku (8. 12. 1941). Deportace do táborů se pak řídily nařízením z února 1942.

Internace "nepřátelských cizinců" se děly např. i za 1. světové války (R-U občané internovaní v Británií apod.).

V těchto případech ovšem internacím vždy předcházelo vyhlášení války, tím se civilista nacházející se na území druhé válčící strany stal "nepřítelem".

1 0
možnosti
TB

Více než Rusů se bojím rádoby českých rusofilů a komunistů, kteří jsou doslova fanatizováni ruskou invazí na Ukrajinu. Veřejně se za své názory nestydí, ventilují je všude a všechno, co je "ruské" je pro ně dobré. Oni jsou ten problém

Zdroj: https://sabo.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=790510

Ale nejsou...těch pár pomatenců typu Vyvadila nemá žádnou moc, těch se bát opravdu nemusíte ;-)

0 0
možnosti
EH

Není zrovna málo lidí, kteří se přiklánějí k Putinovi, nebo jsou minimálně někde mezi. Akorát se neventilují na internetu nebo nechodí na demonstrace.

Podezřívám, že jejich chování je ovlivněno nedůvěrou ve vládu a média. Zase tu máme jediný povolený narativ a kdo zažil komunismus, je na to alergický.

Katastrofa nastane, až se lidé budou muset v zimě omezit.

4 2
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik