Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Po II.světové válce jsme na základě kolektivní viny odsunuli Němce, kteří nám už v tu chvíli nemohli nijak škodit. Veřejné mínění s tím dodnes souhlasí. Proč tedy dělat cavyky s Rusy, kteří zde tu svou pátou kolonu právě formují?

0 0
možnosti
ZZ

Samozřejmě že s tím souhlasí zejména ti, kteří se nastěhovali do jejich domů a zabrali jejich majetky - a pochopitelně i jejich potomci - a to dělá minimálně 3 až 4 miliony osob.

S těmi rusáky to bude zrovna tak, ale na jejich majetky se už netřesou neschopní bezzemci, ale především velké podnikatelské ryby.

:-/

0 0
možnosti
Foto

Je nutné rozlišovat mezi postojem veřejné osoby a soukromé osoby. Já jsem naštěstí soukromá osoba a tak si nemusím brát servítky. Mohu klidně po pravdě napsat že jsou mi všichni Rusové odporní, nemám je rád. Rusové také uplatňují princip kolektivní viny, s gustem a ve velkém, tak nevím proč bych se zrovna já měl žinýrovat ...

2 0
možnosti

Slovy klasika, nikdo není nevinný jen se na to nepřišlo.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

2 0
možnosti
Foto

I Němec po 2. světové mohl být dobrý člověk. Přesto si myslím, že jejich odsun byl správný. Částečně i s ohledem na jejich vlastní bezpečnost (a je naše ostuda, že odsun se nevyhnul excesům).

3 0
možnosti
TB

nebo se taky může stát národnost ruská, státní příslušnost česká (československá)

0 0
možnosti

Už jen ta otázka o Vás vypovídá vše podstatné.

2 4
možnosti
Foto

V Německu po válce cosi takového proběhlo. Norimberský proces. A např. zákaz, že (bývalí) členové NSDAP a pod. nesmějí pracovat ve státní sféře. Pravda, pár jich proklouzlo, ale přesto tam denacifikace proběhla docela slušně. Tedy v Západním Německu.

Rozdíl mezi Německem a Ruskem je v tom, že v Rusku nikdy nebyl ani náznak nějakého solidního systému. Takže tam není na čem stavět.

3 1
možnosti

Nebojím se ani Rusu ani žádného jiného národa já se bojím všech politiku protože každé zlo je výplodem národních i zahraničních zájmů politiku. Mám obavu aby některý národ žijící v ČR nedostal přes politiky chuť na parlamentní stranu která by hájila "jejich zájmy "protože to už tady bylo a českým národům hrozilo vyvraždění. Naši politici jedou jen v politice českého rybníku a na světové politické oceány nemá nikdo z nich absolutně žádné schopnosti.Babiš byl bohužel zatím jediný premiér kterého Evropa musela brát vážně.[>-]

2 6
možnosti
Foto

Ano, teď jej berou vážně i ve Francii, nějaké divně získané vilky tam má. Soud to zkoumá, pokojíček v Bastile připraven. ;-D

2 2
možnosti
SB

Vy se bojíte českých rusofiů. Těch já se nebojím. Těch moc není a u každých voleb se v pohodě porazíme.

Mnohem více se bojím lidské lhostejnosti a lidské nedůslednosti.

Bojím se těch sedmdesáti procent lidí, kteří sice fandí Ukrajině, ale "už to trvá dlouho a mezitím nám zdražili elektřinu a plyn".

K těmto lidem mám mnohem blíže než k fanouškům Ruska a Putina, protože oni i přes povrchnost svého uvažování jsou přeci jenom na straně Ukrajiny, avšak bojím se jich více, protože jsou desetkrát nebo početnější.

Konec konců i v Anglii a Francii v roce 1938 takoví lidé jásali nad Mnichovskou smlouvou. Vyslovený ch fanoušků Hitlera mezi nimi bylo minimum. Většina z nich měla blíže k nám než k Německu, protože jsme jim byli přinejhorším lhostejní, zatímco Německo jim bylo nesympatické. Měli blíže k nám, ale pouze do té míry keců u piva. A klidně schvalovali tu zradu.

Takové lidské povrchnosti se bojím více než pana Vyvadila.

7 0
možnosti
JM

Zaujímalo ma, koľko členov má vlastne tá legendárna "ruská 5ta kolóna" v Česku, koľko ľudí sympatizuje s Ruskom a schvaľuje neospravedlniteľnú inváziu na Ukrajinu. Našťastie som pred pár týždňami narazil na prieskumy, ktoré sa presne týmito otázkami zaoberali. Výsledky boli dosť rozdielne: 0.5% až 4%. Takže keď povieme že cca. 2%, tak to nie je zase až tak strašné číslo. Znamená to, že 98% obyvateľov ČR je proti invázii a s Ruskom ani trochu nesympatizuje a to je ten výsledok, ktorý je podstatný.

0 0
možnosti
Foto

Ovšem ti praví to nevykřikují nahlas, ale kují pikle potajmu. Prezentuje se tu jen pár pitomců, které nelze brát vážně. Pár? Zkuste je spočítat tady v komentářích a na jiných webech.

5 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,97
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik