Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rusáky NEBRAT !!

Je potřeba místo pro Ukrajince.

Karma.

7 0
možnosti
MK

Oni sem nějací jdou?

0 4
možnosti
Foto

Už i prezident Zelenský vyzval Rusy k útěku, jako jednu z alternativ... Ale Vy jistě víte lépe co je pro Ukrajinu nejlepší..

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-rusko-zelenskyj-mobilizace-referendum.A220923_063613_zahranicni_hovo

3 1
možnosti
EH

Tady řešíme třísku v oku bližního.

Co udělali starší ročníky pro pád komunismu? Nebo rodiče a prarodiče pro poražení Hitlera?

A tady chceme, aby mladí Ukrajinci umírali za území, a aby mladí Rusové svrhli režim, který je může rozdrtit.

Každý se stará hlavně o vlastní bezpečí a pohodlí, což je v pořádku, protože je to lidské.

3 0
možnosti
TB

Pokud mladí Ukrajinci nechtějí bojovat za svoji zem, tak proč bychom jim pak měli pomáhat a nést následky války a sankcí proti Rusku? ;-)

4 1
možnosti
PD

na toto nemám zcela jednoznačný názor. Ale nebudu tvrdit, že množina těch, co souhlasí s válkou je totožná s množinou těch, co se snaží mobilizaci vyhnout. Stačí si přečíst informace o tom, jak ta mobilizace reálně probíhá, tedy násilnou fornou mimo pravidla, která si ruská vláda sama určila.

1 0
možnosti
SB

Bydlím nedaleko metra Hůrka. Tady je nejsilnější komunita Rusů v celé Praze. Pět vysokých domů v okolí je v podstatě malá Moskva. Když jdete po ulici a blížíte se k dvěma lidem, kteřéí spolu hovoří, a jste u nich už tak blízko, že je slyšíte, je to tak 60% čeština a 40% ruština. V mém domě naštěstí ve čtvrtém patře bydlí Bulhaři a v pátém Ukrajinci, jinak samí Češi. Na ty konkrétní Bulhary, co bydlí u nás, si nemohu stěžovat, přestože patří k těm obyvatelům Bulharska, vůči kterým bývá člověk někdy opatrnější, a na Ukrajince také ne. Jak jedni, tak i druzí, ale i ostatní sousedé, tedy etničtí Češi, jsou v našem domě zcela bezproblémoví z hlediska sousedského soužití.

Můj diskusní příspěvek celkově vyzní v ruský neprospěch, avšak abych byl spravedlivý, začnu tím, že napíši naopak něco v jejich prospěch:

Jako sousedé ne sice z baráku, ale z okolí, se mi jeví zcela bezproblémoví: Noční klid neporušují o nic více než kdokoli jiný, pouliční kriminalitu nepáchají, kolem jejich domu není o nic větší nepořádek než kolem domů Čechů. Sem tam leží na chodníku něco, co by patřilo do kontejneru, ale za prvé nevím, zda to tam odhodili Rusové, a za druhé to kolem českých domů leží občas také.

Ale jinak z nich arogance čiší už z gest v obličeji. Hrdé ruské pohledy apod. Česky asi neumí nikdo z nich, ale nemohu soudit na sto procent.

Když jsem něvěděl, že jedno holičství v okolí je ruské, šel jsem tam. Po minutě jsem toho litoval. Vyhodit mě nemohli a já jsem s částečně ostříhanou hlavou se nechtěl zvednout a odejít, abych na ulici nevypadal jako šašek. Ale ta nechuť, že stříhali Čecha, byla vidět. Abych nekřivdil, musím uznat, že to příslušná pracovnice udělala znamenitě. Ale stálo to 150 Kč v dobách, kdy u Čechů platil muž běžně 100 Kč, a trvalo to déle než v tom holičství na Smíchově, kam jsem v té době chodíval.

Ale hlavně ta otevřená nechuť, to bylo vidět zcela jasně.

Bylo to poprvé a naposledy, co jsem tam byl. Následující stříhání mých vlasů proběhlo zase na tom Smíchově.

0 0
možnosti
Foto

Ta válečná rétorika která rezonuje prostorem začíná být šílená. Každý Ivan, který se nepostaví na frontu s flintou v ruce je lepší, než každý který se tam postaví. Tím že seberete prohrávající straně jakoukoli naději vytváříte jen fanatiky, kteří budou bojovat do poslední kapky krve. Nejen vlastní. Ale tak daleko samozřejmě z tepla domova nedohlédnete. Nemluvě vůbec o tom, že když se z lidma z Donbasu bavím, tak ano Putin at zemře strašnou smrtí. Ale Mír pro ně neznamená likvidace všech rusů, potažmo Ruska...

14 2
možnosti
SB

Ale například ve třech státech Pobaltí mají Rusové silné komunity, které absolutně nevykazují nějakou loajalitu k dané zemi. Odmítají se učit i jazyky.

4 0
možnosti
Foto

Je mi z vás zle. Chápu, píšete to na city, provokativně (o katastrofální úrovni gramatiky raději pomlčím), aby odezva byla co nejvyšší. Ale tohle je přímo exemplární příklad házení do jednoho pytle, černobílismu, uplatňování principu kolektivní viny a nesmyslných, ničím nepodložených manipulativních výroků a těžkých argumentačních faulů. V té zemi žije 150 miliónů lidí. Viděl jsem, co se dělo s těmi, kteří se odvážili veřejně protestovat. Ale vy?

„Rusů, kteří do teď Putinův režim podporovali a najednou s hrůzou zjistili...“ „Země EU nepřijímat!“

„Ti, co s Putinem nechtěli nic mít již do Evropy utekli před válkou, takže nyní je třeba tvrdých represí značka: Neprojdou!“ „Gruzie v záchvatu paniky“ „Ti slušní již odešli!“

„Ti, co opravdu nesnášeli Putinovo vládu utekli již dlouho, dlouho před válkou.“

„Dokud jim sebrali jen "mekáč" a Coca Colu, tak jim byla válka ukradená, ale teď jde o jejich vlastní krky.“ „hlavně pohodlnost ... Když nebudu vyčuhovat a budu držet hubu, nic se mi nestane.“

A jeden evergreen: „VŠECHNY RUSY NESMÍME HÁZET DO JEDNOHO PYTLE, ALE...“

„Měli bychom být jako svět solidární, ale...“ „Oni začali válku, ať si to tedy vyžerou.“

Snůška štvavých, odsuzujících blábolů, do nichž kdyby si místo Rusů někdo dosadil jiný národ nebo etnikum, autor by byl zpranýřován, že by nevěděl, čí je.

Gratuluji vám, pane Sabó. Ve svém popisku píšete, že si připadáte jako jednooký král mezi slepci. Já bych řekl, že to vaše oko je skleněné.

Ať žije neporozumění, nulový nadhled a nenávist. Tu prosím šiřte co nejvíc a oponenty označte za kremelské troly. Skutečně vám gratuluji – díky lidem jako vy je svět čím dál lepší a historie se vůbec neopakuje. Jen tak dál.

14 6
možnosti
Foto

Ne vždy se s Vámi shodnu, ale na tomhle absolutně...

6 1
možnosti
JK

Částečná mobilizace znamená, že se z Ukrajiny budou vracet po částech?

2 0
možnosti
LV

Psal jsem o tom už před 4 lety. Že jsou rozlezlí všude, zakopávají se na pozicích ve společnosti a čekají na příkazy. Kdo se sem mohl dostat? Jen ten, kdo měl peníze. A kdo měl peníze? Ten, kdo lezl Putinovi do zadku. A ren taky má být za co vděčný. Struktury na vymáhání vdeku tady mají.

Nejen, že bych je sem nepustil, vypráskal bych odtud i ty co už tady jsou.

4 0
možnosti
JV

Hele ! Vždyť jsou to tvojí bratři Slovanští ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik