Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

... bohužel - každý pas psaný azbukou musí na hranicích znamenat STOP !!! Sami si to odvolili a sami si to zasloužili :-/!!

0 0
možnosti

Tak to pak jo.

Už vám prosím někdo řekl, že azbuku nepoužívají jen Rusové, ale i Ukrajinci, Bulhaři, Bělorusové, Makedonci, Srbové atd?

Azbuka opravdu není označení ruského písma ;-D

2 0
možnosti

A kolik přesně Rusů znáte osobně, že tady školíte, kdo je kdo a kdo před čím kdy utekl a měl utéct?

Z podobného namachrovaného aktivismu je člověku na nic. Hezky si připomeňte, že vás zase přijímal západ, když jste utíkali za normalizace. A nevracel vás zpátky Husákovi, protože jste Husákovy děti, beztohoť špioni a vůbec... autobus...

Z Ruska teď utíkají ti slušní, ti, kteří by měli někde ve zdraví přežít, vrátit se tam, až bude po všem, aby ta země konečně došla ke klidu a stala se normální zemí našeho typu. Každý jeden, kterého teď podržíme, který se podívá, jak se žije dobře a demokraticky... ten se počítá. Protože každý jeden to bude vyprávět dál a nakonec se jim zachce mít takový život všem. Můj názor. Ano, jsem optimistka.

4 4
možnosti
Foto

Pardon, prosím, ale kolik přesně Čechoslováků, co utíkali za socíku na Západ, tam utvářelo enklávy, aby nakonec chtělo ta hostitelská území dát zfalšovaným referendem Rusku na talíř...?

3 0
možnosti
Foto

A Bělorusko by je nepřijalo?

3 0
možnosti

Tak abych se přiznal, mně je těch Rusů, co utíkají před mobilizací docela líto. Vidíte, a to jsem tady byl považován za velkého rusofoba. Na druhé straně, mohli to udělat dřív, mohli se dřív postavit zločinci a mafiánu Putinovi.

Jestli jim poskytnout azyl. Nejsem si jistý, že všem, ideální by bylo každou žádost posoudit individuálně.

4 0
možnosti

Souhlasím. Jenže tu máme problém. Umožňujeme azyl kde komu, bez rozdílu jestli takový nebo makový a teď se budeme vyhraňovat? Vlastně popírat to co celou dobu hlásáme ve jménu "lidských práv" a" Evropských hodnot" ?

0 1
možnosti

Pokud se v zájmu velkého Ruska něco děje za hranicemi je mi to jedno, případně i souhlasím. Jakmile se ro začne týkat mně osobně, tak to tedy ne!

Netvrdím, že by ro měl být globální pohled na všechny uprchlíky,

0 0
možnosti
Foto

Tak hlavně jde o riziko, že mít na svém území X tisíc Rusů znamená koledovat si o problémy v budoucnu, až se jim to bude hodit, mohou začít dělat problémy, Rusko tam "zařídí" referenda a ona hostitelská země rázem přijde o kus svého území, co bude připojen k Rusku...

10 0
možnosti

Prej je to tak, že jim stačí odjet do Turecka, tam požádat o turistické vízum do ČR a po uplynutí se do Ruska nevrátit a Česko je tam potom nemůže deportovat, protože jako dezertérům by jim tam hrozilo vězení. Takže očekáváme Karlovy Vary opět plné mladých ruských jinochů s ajfounama.

1 0
možnosti

Souhlas. V téhle vlně už prchají převážně ti, kterým bylo všechno u zadele, s válkou třeba i souhlasili, ale jakmile se to začalo dotýkat jich osobně, tak najednou problém (což je tak nějak učebnicová definice chalupářského čecháčka z dob komunistických). S tímhle materiálem budoucnost moc budovat nejde, sami podobných máme dost.

7 0
možnosti

Tohle ma ovsem i druhej uhel pohledu. Cim vic Rusu zdrhne na zapad tak se dostanou do trosku jiny reality a informace budou sirit domu do Ruska, ze ta jejich masirka neni uplne pravdiva. Ovsem hrozi zde riziko, ze se naopak radikalizuji, protoze se muzou dostat ma okraj spolecnosti. Tezko rict jake reseni je lepsi.

3 0
možnosti
Foto

Nevěřím, že v Rusku se nedostanou lidé k informacím. Pokud ovšem chtějí.

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím s autorem. Když 24.února Rusko napadlo Ukrajinu, tak to bylo v Rusku nadšení a spousta mladých mužů vyjadřovalo podporu Putinovi a připínalo si písmeno Z. Věřím, že ti, co si připínali písmeno Z, se teď sami dobrovolně přihlásí do armády.

Jinak příliš nevěřím tomu, že ona "částečná mobilizace" bude mít nějaká pravidla. Budou brát, koho chtějí a nebudou se nijak omezovat nějakou hranicí 300.000 mužů.

6 0
možnosti

Souhlas s tímto článkem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik