Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

El Puňťa je srab.

0 0
možnosti
Foto

Bohužel toho o jaderných zbraních asi moc nevíte a v článku je řada nepřesností:

- Při použití malé bomby (20 t TNT) by nebylo třeba nikoho stahovat. Prostě by selektivně zlikvidovala kruh o poloměru 120 m - třeba tu vládní čtvť v Kyjevě

- Utajení použití taktické jaderné bomby není problém. Dá se namontovat na standardní nosič, nebo dokonce použít jako dělostřelecký granát. A granát protivzdušná obrana nesundá. Nehledě na možnost bombu někde zakopat a počkat, až Ukrajinci oblast obsadí (tuhle strategii učily v ČSLA jako metodu, jak se bránit, když dojdou tanky).

- Při odvetě se všichni budou bát další eskalace = použití srtategických jaderných zbraní. Odveta bude tedy zřejmě omezená.

- V diskusích na Ruských médiích Putinovy spíše vytýkají, proč taktické jaderné zbraně ještě nepoužil, než aby se toho báli ...

Obávám se, že použití malých taktických jaderných zbraní pro zastavení Ukrajinské ofenzivy je zcela reálné. A děsí mne to.

14 2
možnosti
TG

jak může redakce tak seriózního média, jakým se idnes zdá být, pustit do světa článek s tolika gramatickými chybami? Má autor maturitu? Pokud ano, má ji i z češtiny?

4 2
možnosti
PJ

Ano, máte pravdu, idnes pouští spoustu článků s gramatickými chybami, prakticky všechny nějakou mají, a je to ostuda. Ale toto je blog, takže bych do toho idnes netahal.

4 0
možnosti
DH

USA porazili, Putinovo jestřáby vyrazili do útoku... až na ty neshody podmětu s přísudkem je to napsáno slušně.

0 0
možnosti
PJ

"Jestřáby" nejsou žádný přísudek a neřídí se pravidlem shody podmětu s přísudkem, když už tedy opravujeme.

0 0
možnosti
JS

Vetsina Rusu je tak zmanipulovana, ze by pouziti jaderne zbrane proti Ukrajincum uvitala. Viz nemecky narod a Hitler se svymi "tajnymi" zbranemi.

9 0
možnosti
RK

Také si myslím, že doma by Putin atomovky "vysvětlil", ale ve světě by rozhodně neobstál.

2 0
možnosti
DR

Nehrajte sa na stratégov a nehádžte atomovky a cukríky malým deťom.

Ak Putin použije ; ja myslím , že nepoužije; jadrovú bombu bude to niečo "malé" na úrovni divízie. Ale o tom nikdy nerozhoduje veliteľ jednotky , ale špecialne vycvičení lampasáci , odborníci/ verte tomu , že dnes keď je najvyšší poplach sa o nich vie všetko !

O ich pohybe sú určite hlásenia a vie sa o tom .

Aj Putin si vie spočítať , že sa mu môže stať , že "zasielka " bude zostrelaná nad územím Ruska a padne na Rostov na Done ?

V tom momente má Puitn bezletovú zonu nad Ukrajinov , likvidáciu jednotiek na okupovaných územiach , samozrejme včetne Krymu !

1 1
možnosti
Foto

Pokud by Putin vydal rozkaz pouzit jaderne zbrane proti cilum na Ukrajine tak to urcite nebude Kyjev, mnohem dulezitejsi cile pro pouziti budto termobaricke munice (minomety) ci jaderne hlavice by zakonite byly cile typu skladiste, prekladiste, letiste, vlakova doprava s dovozem munice ze zahranici neboli zastaveni pomoci Ukrajine (podle vzoru PQ17 z WW2)

1 0
možnosti
ED

to je moc logické, to neudělá, už teď kašle na vojensky důležité cíle a raději terorizuje civilisty

0 0
možnosti
MS

Rusko má prostředky, jak ještě během svého uvrhávání do doby kamenné do ní uvrhnout i celý okolní svět ...

1 5
možnosti
DR

Už zase púšťaš hrůzu na lúzu , tovarišč Miroslav !

2 0
možnosti

Oops. Kdyby nehrozila odveta, stačilo by hodit pár taktických atomovek na větší uskupení nepřátel a pak projít. Proč to házet na města?

Jinými slovy, proč autor píše o něčem, o čem nemá páru?

6 1
možnosti
MP

A do postele Honzíku. Už je spousta hodin.

0 4
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik