Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

:-)Dnes přijela před pražs. hrad šéfová parlamentu EU, a její první věty byly o hrozícím armagedonu. Do doby sjednocení Německa se pod tímto rizikem žilo desítky let. Pak ještě ,,chvilku", když byl odstraněn Gorby. To ,,zalepil" Jelcin. Později Tymošenková zaplakala, že Ukrajina jaderné zbraně nemá. Ovšem, jádrem stále ,,chrastí" kde kdo. Dnešní nehezká realita je jinde. Z byvšího nárazníkového pásma, tedy CELÉ střední Evropy, se dnes stala Ukrajina. A zdá se, že to, bohužel", VYHOVJE OBOUSTRANNĚ. Pochopitelně, mimo Ukrajiny.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

0 1
možnosti
Foto

Děláte z komára velblouda. Za mého dětství každé malé dítě probíralo ve škole při Branné výchově, co dělat při atomovém výbuchu, do čeho se obléct, jakým směrem si lehnout na zem, kde a jak se chránit v budově atd. a věřte, nikdo z nás dětí se z toho fakt nepotrusil. A to platilo nejen pro děti, ale i dospělí v práci měli nejméně jednou do roka "branné cvičení" a cvičné poplachy a evakuace pracovišť. Netvrdím, že to bylo dobré, jen tvrdím, že za bolševika nás krmili že na nás nejméně koncem týdne spadnou rakety Pershingy, ale to neva, protože hned odletí na zbabělé imperialisty ruské SS 20. Maminko, tatínku, já se bojím Pershingu! Nic se neboj moje dítě, SS 20 ochrání tě... Pokud je někdo vyplašenka, polepí si gatě i z toho, že má druhý den pršet. Většina lidí ale uvažuje realisticky a ani s podobnými zprávami jaké jste zmínil, si nehází mašli... :-)

7 0
možnosti
LV

Taky jsem to prožil. Ale nějak mi uniklo, že by některá z jaderných mocnosti válčila v Evropě. To až teď.

3 0
možnosti
PC

Dosud jsem žádný Váš blog neokarmoval. Tady dělám výjimku - napsal jste to výborně. R^

Strašení, jak jsme ho odevšad v posledních 2.5 letech svědky, je nejnehoráznějším typem manipulace. Nejenže se velmi negativně podepisuje na na zdraví nás všech, ale rozeštvává společnost, jak tomu snad ještě nikdy (za můj život) nebylo. Jenže, bohužel, to je právě účel oné manipulace. Rozeštvaný a vystrašený lid se totiž nejlépe ovládá....

2 0
možnosti

Myslet si, že ausgerechnet nás Rusko napadne jadernou zbraní, je samozřejmě naivita. Nicméně "globální" situace je dosti vážná, přirovnává se to k době kubánské krize v šedesátých letech.

2 0
možnosti
Foto

Jenomže v době kubánské krize nikdo nikoho vojensky nenapadl - pardon, nikdo neprováděl speciální operaci.

0 0
možnosti
VB

Přesně, nechme to vojenským analytikům a plánovačům. Hlavně se nezbláznit strachy (slušně napsáno).

A když? Jaký smysl by měl svět, kdyb v něm vládlo Rusko?

3 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, až na jednu ,,maličkost". Svět již pár desítek let není toliko bipolární;-)

1 0
možnosti

Já autora čtu pro pobavení. Krásná ukázka křiklouna, který o problematice nic neví, ale má potřebu to hlásat. Tady je alespoň dobré, že bojuje za dobrou věc.

Co já chápu

1) Kdyby nastala jaderná válka, s největší pravděpodobností by byly hodiny na přípravu. Kdyby to bylo horké, čas na přípravu by byl nižší než hodina a vláda to zjistí až z televizních zpráv či až jim bude teplo

2) V případě výbuchů bude rozumné zůstat doma a už mít jodové tablety doma. Ne, doma je nemám, ale pokud se někdo bojí, má to smysl. V případě války by byla jejich distribuce problematická a jod by se do štítné žlázy už dostával

3) Nebojte se, vepřové konzervy se během těch dvou let snědí. Pokud si dá jednu týdně, za dva roky jsou pryč

4) Všichni, včetně mě, si byli jistí, že Rusko na Ukrajinu nezaútočí. Proto vím, že ta situace je nepředvidatelná

5) Kdyby nastala skutečná jaderná válka velkého rozsahu, bylo by lepší si stoupnout pod nějakou raketu. Nebo si sehnat dostatek drog a postupně se předávkovat. Jadernou zimu a hlad stejně nepřežijeme.

6 1
možnosti

K22a18m91i45l 59Š85a50n64c96a

7. 10. 2022 11:22

V případě použití JZ je radioaktivní jód asi ta poslední věc, co by člověka měla trápit.

0 0
možnosti
Foto

:-) KJlídek. Všichni vyfasujou atomkecky a pláštěnku, či nějakej šustˇák. A gázmazku a pár kilo soli do vany. A nezapomenout ulehnout hlavu k výbuchu, třeba za pařezy. Těch je dost. I v TV. Jinak, dřív to bylo vošéfovaný líp. Vojáci vyfasujou ruční vodíkový granáty, po jejich použití nezůstane v okruhu 200km ani noha. Každej vyfasuje dva. Za souhů to bylo jasný. Jeden den by nás napadli, druhej bysme je porazili, a dva dny by se to muselo nadělávat. Ani tehdy jsme se z toho nepodělali, že;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik