Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč vůbec do toho plete OSN? Na světě je jediná armáda schopná se postavit té Izraelské a to je armáda USA. Izrael viděl, že po 24.2.2022 je OSN naprosto bezzubá organizace. Mezi mrtvými jsou američané takže veto USA v RB bude jediná odpověď na jakýkoliv masakr v pásmu který způsobí pěšáci Izraele. Především ti, kteří ztratili při tomto útoku někoho z rodiny, přátelé nebo sousedy. Ti nebudou váhat ani okamžik střílet na ženy a děti palestinců, protože k nim se chovali stejně. K tomuto očekávám minimálně obsazení, spíše anekci pásma Gazy. Co udělají se zbytkem původního obyvatelstva je ve hvězdách.

4 0
možnosti

Izrael odpálil několik domů v Gaze ale před tím varoval obyvatele, aby se někam uklidili. Tak je to vždy, takže se dá předpokládat, že opět bude cílit na militanty a jejich infrastrukturu. K civilistům bude možná méně ohleduplný než obvykle, takže oběti, to jako budou.

2 0
možnosti
Foto

A90v84i 32B67a85b32i93c

8. 10. 2023 21:01

Je naivní se domnívat, že pomatení muslimové se spokojí s Palestinským státem v rámci hranic Pásma Gazy. Usilují o celé území Izraele. Teď se střetne středověk s bojovníky v sandálech a s osuškou na hlavě se sofistikovanou, moderní izraelskou armádou. Nevím, o co Hamásu šlo, ale už nyní Gaza přestala existovat a Izrael má právo kontrolovat i silou celé toto území.

12 0
možnosti

Rakety dopadaly, ne dopadali.

0 0
možnosti

Ale jinak teda je potřeba složit Peršanům poklonu. Podařilo se jim skutečně důsledně povraždit všechny informátory Mosadu a utajení takhle mimořádné akce /na těch přípravách se musely organizačně a materiálně podílet vyšší stovky až nižší tisíce lidí, to je bez diskuse/ bylo zjevně 100%. Resp. asi nebylo, ale dokázalo to zmizet v produkovaném informačním šumu. V dnešní době opravdu těžko představitelné. Peršani ještě budou pro Araby těžký soupeř, vůbec se nedivím, že Saudové zoufale žadoní o jaderné zbraně. - - - Teď jsem četl, že mrtvých Židů už jsou vyšší stovky. Tak to je podobné jak Buča a okolí, tam taky běsnili Asiati. Samozřejmě tam to nebyli z většiny Arabi, ale Mongoli. Ti potomci Mohameda a Čingischána se fakt nezapřou, oni v klidu neposedí, furt musí dělat nějaké klukoviny.

0 0
možnosti

Myslím že se nezmění nic. Existence zdí, plotu a železné kupole Židy uložila ke spánku a ačkoliv měli kousek od sebe teroristické hnízdo, tak si žili podobně bezstarostně jak na jižáku nebo na proseku (nebo teda v Říčanech, protože tam jsou dědiny). Žádný funkční systém varování, žádná domobrana, nic. To teď na chvíli zavedou, ale protože je to pracné a nedá se donekonečna ponocovat na hláskách, tak po čase zase usnou na vavřínech a bude se to zase opakovat. - - - - Jediné rozumné řešení je zmenšit společnou hranici s pásmem Gazy, od severu, postupným posunováním, až třeba na 500 metrů široký pruh u hranice s Egyptem. Samozřejmě by se muselo sehnat nějaké území pro ty 2 mil Arabů, co na těch 360 km2 montují ty rakety. Tady by mohl pomoci Víťa Jedlička, mohl by jim vyřídit papíry k Bír Tavíl, to jsou velkorysé 2060 km2, mají tam už i krále, Jeremiáše z Hýtna. Tam by si mohli střílet rakety pro potěšení každý večer a nikoho by to nepohoršovalo. A mohli by dostat do začátku byznys, od Německa, podobný, jako dělá Nauru pro Austrálii. Mohli by tam skladovat uprchlíky z Lampedusy a tak, když by si udělali kemp pro třeba 500.000 lidí, tak za jednoho by EU mohla dát třeba 10 tis. EUR, to je 5 mld EUR ročně, to by snad vyžili.

0 0
možnosti
Foto

Karma, myslím, a doufám, že "harakiri" je ten správný výraz, jakým označit počínání Hamasu.

10 0
možnosti

Souhlasím v plném rozsahu.

4 0
možnosti

Řekl bych, že válka s Íránem je vyšší level, než Hamás a Hizballáh, uvidíme, jestli na ni dojde.

0 0
možnosti

I22v33o 69L68y33č24k13a

8. 10. 2023 11:37

Prostě se Gaza stane izraelským územím. A bude o něco lépe.

16 0
možnosti

To už byla a nikam to nevedlo. Museli by ji vystěhovat na Západní břeh Jordánu, aby tam byl klid.

0 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik