Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

S tím eurem šlápl dost vedle. Jinak je dobrý, ale tohle Ne!

1 1
možnosti
JK

Bohužel. Co čekat od prezidenta bez vlastních konkrétních názorů,k terý říká jen fráze-

4 4
možnosti
Foto

Kdo si na silvestra 1988 o RVHP myslel že za rok de facto nebude? S EU to určitě neskončí napřesrok, ale dlouhou existenci bych ji nevěštil.

2 2
možnosti
MB

no, bojím se, že tahle jízda na mrtvém koni nás vyjde ještě dost draho. eurokolektivisty napadají stále vtipnější věci, třeba kvóty na počet míst pro kola v novostavbách...

1 0
možnosti

Absolutní většina lidí ví o výhodách či nevýhodách zavedení eura velké "kulové", ale kdyby se například konalo o této záležitosti referendum, prohrálo by euro na celé čáře. Tak my tady žijeme.

3 2
možnosti
JK

Inu, protože nevýhody převažují nad výhodami. A to i u některých firem.

1 0
možnosti
IP

Mě se nelíbil jak vyzdvihl jak je 5 koalice skvělá věc a chválit svou paní v novorocnim projevu tak se dle mého nehodí. Euro není zatím pro nás. Vždyť v opravdovém průměru pracují lidí tak za 7-8€ a Němci mají minimální 13€.

8 1
možnosti
IL

I19v90a51n 84L39a85c49k65o

2. 1. 2024 10:31

Že vy budete taková ekonomka-lingvistka, amatérka? Ne často a ne každému se podaří do několika málo vět vtěsnat tolik hloupostí, nesmyslů.

4 8
možnosti
MB

Moc nechápu, proč má prezidentčík plédovat za euro.

8 3
možnosti
MV

M71i61l98a98n 31V96i79k

2. 1. 2024 9:00

Asi mu to doporučili jeho "instalatéři", kteří ho prezidentem udělali....

16 1
možnosti
PS

On chce euro a jde tak přímo proti většině odborníkům kteří tvrdí že euro by naší situaci zhoršilo. Zde nejedná v zájmu ČR což je zarážející.

Dále pak chce zrušit právo veta tedy jediný nástroj který menším členským státům garantuje že nebudou převálcovány vůlí Německa a Francie.

PS: a protože je mi jasné jak budou vypadat reakce na můj příspěvek. Ne nejsem volič Babiše ani SPD. Ne nálepka není argument. Ne nejsem proruský kolaborant. Jen mám jiný názor to je v demokracii normální.

26 2
možnosti
JV

J30a68n 30V48ě72r33n56ý

2. 1. 2024 8:46

Vy máte jiný názor a je to normální. Prezident má jiný názor a hned hledáte 1000 důvodů proč je to špatně. Když jste takový demokrat tak byste měl chápat že zarážející je jen to že chcete argumentovat o názorech.

3 18
možnosti
JV

Kdyby řekl krátce "Naše země nevzkvétá", byl by to jasný odkaz a navíc pravda. A ty bláboly si mohl pošetřit před volby.

10 5
možnosti
Foto

Před jaké? Pokud vím, tak už se žádných nezúčastní. Bohužel.

1 11
možnosti
FN

"Správně prezident Pavel kritizoval vládu za to, že neumí s občany komunikovat"

No bezva, prezident objevil co se v médiích přetřásá půldruhýho roku.

A hovořit o euru teď, začátkem roku, který přinese vyšší daně, vyšší odvody, a tedy snížení životní úrovně obyvatel, to je důkaz toho, jak moc je Pavel odtržený od reality.

35 5
možnosti
Foto

ani ne tak on, ale jeho poradci. Od něj nějakou převratnou myšlenku neočekávejte.

35 2
možnosti
JV

Co mají lidé proti euru? Hlasovali jsme pro přijetí do EU, kde přijetí eura bylo podmínkou přístupové smlouvy nebo ne? Nebo chceme zůstat chudým příbuzným uprostřed Evropy? Kromě Polska všude v sousedních zemích musím platit eurem. A tak už nemá smysl i po návratu neutracená eura vůbec vyměňovat. Horší je, když vám po návštěvě Budapešti zbydou forinty, to je pak spěcháte se ztrátou vyměnit zpětně. Přechod na euro vadí jedině majitelům směnáren. A eurem se platí už i v Chorvatsku. Bulharsko už o tom zahájilo pohovory. A nejhorší na tom všem je, že ve Vídni v Penny Marketu na Florisdorfu koupíte potraviny skoro o polovinu levněji, než u nás. Už jste zapomněli, jak jsme si v roce 1989 mohli koupit na jednu cestu do Vídně jenom 300 šilinků, které se znamenaly v pase? Naše inflační padesátikoruna je větší a těžší, než nejvyšší evropská mince. Jen abychom brzy povinně neplatili kovovou stokorunou. A kovová pětistovka bude zřejmě vážit čtvrt kila. A po zrušení EET v řadě podniků kartou nezaplatíte.

5 10
možnosti
SD

Hlasovali jsme pro vstup do EU, ktera je rizena zcela jinym zpusobem: konsenzem namisto kvalifikovanou vetsinou, a ktera si nemuze pomoci "pasarel" prisvojovat pravomoci nesverene explicitne smlouvami. Take jsme vstupovali do Eurozony, ktera dodrzuje financni kriteria, a neseka spolecne dluhy.

Tyto vsechny zavazky EU od te doby porusila.

13 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik