Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stačí si jen uvědomit, že Rusko, to je vlastně jen Moskva a možná Petrohrad. Kdežto Západ, to je spousta vyspělých evropských a zámořských států, chráněných více či méně protiraketovým deštníkem. V případě jaderného konfliktu by Rusko v podstatě skončilo zánikem Moskvy. To si musí nutně uvědomovat i Putin, takže jeho vyhrůžky jsou jen štěkáním psa, který nekouše.

6 3
možnosti
Foto

Problém je, že jedna strategická raketa může nést větší počet samonaváděcích hlavic. Jedna Rusům neselže a je to v háji ;-(.

2 0
možnosti

Zas nekdo, kdo nevi jaky je rozdil mezi strategickou a taktickou jadernou zbrani.

8 0
možnosti
LF

L11u92k15a19s 15F24i16k19r

29. 9. 2022 17:37

Kdyz i ty takticke jsou většinou mnohem vetsi naz ty v Hirosime a Nagasaki.

1 0
možnosti
LJ

Čte se to pěkně. Nedávno tady byl článek, že Putin je jako pes zahnaný do kouta a může ze strachu reagovat nepřiměřeně.

Jak tedy bude n něho ten strach fungovat?

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

3 1
možnosti
LT

Když vezmete v úvahu základní princip toho, že ukrajinská protiraketová obrana je nyní 100% účinnější než na začátku války, tak je tu pořád riziko blízkosti fronty.

Zdroj: https://sabo.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=792452

Nikoliv autore, mám pocit, že si pletete protiletadlovou (protivzdušnou) a protiraketovou obranu.

Ta protiletadlová je skutečně (a to hlavně zahraničním dodávkám) daleko účinnější než na začátku války.

Protiraketová je ovšem trochu jiná kapitola. Jistě, NASAMS, který v rámci balíčku USA dodaly Ukrajině sice je schopen i střelby proti řízeným raketám typu Tomahawk (a podobným ekvivalentům), ale to jsou střely, které se stále pohybují podzvukovou rychlostí.

U raket typu ICBM je situace jiná. Ty dosahují rychlostí kolem machu 20 a ani u jiných balistických střel (ať již středního či krátkého dosahu) nejde většinou rychlost pod mach 5.

Tam by bylo zapotřebí naprosto jiné obrany. Ale to samozřejmě nepopírá ostatní důvody, které jste uvedl.

3 0
možnosti
Foto

Soucasne rakety ICBM maji jedinou moznost jak ji sestrelit a to pouze pri startu kdekoliv na uzemi RF, Ciny jakmile nabyde rychlosta a dostane se na obeznou drahu zeme neni moznost ji zasahnou, leti na cil v podstate kolmo nejvyssi rychlosti a navic okolo sebe ma ghosty. Coz uz Cina takto vyhrozuje USA pro pouziti letadlovych lodi pri konfliktu se zajmy Ciny o ostrovy pod vlivem USA ci Australie. Presto USA poslalo L.L. R. Regan do more okolo Tajwanu takze, Cina vidi svoji prilezitost pri situaci RF/Ukrajina, USA, NATO. Pokud Putin pouzije jaderne zbrane proti strategickym cilum na Ukrajine, potom muzeme vsichni doufat, ze USA a NATO z tohoto lokalniho konfliktu nezatahnou svet do WW3 coz by byla kopie zacatku WW2 - 1936 Spanelska valka ktera skoncila ve 39 se zacatkem WW2.

0 0
možnosti
AL

Nebyl tu kdysi článek "Proč Rusko nikdy nevpadne na Ukrajinu"?: -)))

19 0
možnosti
MK

Se celkem divím, že autor blogu ještě nesedí v generálním štábu UA nebo nepracuje minimálně jako její poradce. ;-D

2 7
možnosti
LV

Říká ten, který ještě nestojí na Rudém náměstí s mávátkem v ruce a plackou s Putinem na klopě.

14 2
možnosti
LV

Napsal jste to emotivně, jako vždy, a jako téměř vždy jste dokázal vystihnout podstatu.

O tom, že to Putin nebude mít jednoduché při stisku červeného tlačítka, svědčí třeba i ten malý fórek, co provedli novináři mladému Peskovovi.

"Já jsem pan Peskov, já určitě rukovat nemusím". Jak kdosi výstižně poznamenal, Stalin hnal na frontu i svého syna, právě proto, aby otcové jiných synů jim nemohli shánět protekci. Putin na to nijak nereagoval. Čili ví, že mezi Putinem a jeho elitou existuje hranice, kterou Putin nesmí překročit. Tou hranicí je pohodlí a bezpečí té elity. A tu by jaderný útok - myšleno strategický jaderný útok - velmi ohrozil.

Něco jiného je taktický útok. Tady si myslím, že Putin taktické jaderné zbraně použije. Otázkou je, co na to Západ.

Ale - jak opět velmi správně říkáte - jakmile si Váňa pšoukne, všichni už to budou vědět. Je tedy pravděpodobné, že reakce bude silná a že Rusko hodně zabolí.

18 0
možnosti
SB

Oni vyhrožují i útokem na západoevropská velkoměsta, například na Londýn.

To už je úplná šílenost, avšak vezměme je za slovo. Hovoří o západoevropských velkoměstech? Tak tedy analyzujme i ta západoevropská velkoměsta.

Vedlě těch důvodů, které píšete, proč to nehodí na Ukrajinu, bych ubral jeden (blízkost Ruska) a přideal bych dva:

1) To by vyvolalo ještě mnohem ostřčejší reakci než atomovka hozená na Kyjev nebo Lvov.

2) Mnozí z těch moskevských lampasáků a politiků, kteří by o tom spolurozhodovali, tam mají své blízké. Ti tam nosí své hlavy povýšeně nahoře, protože oni jsou přeci Rusové, takže jsou více než Angličané, Francouzi, Němci, Belgičané nebo Italové, ale v těch podle nich prohnilých západoevropských městech žijí mnohem raději než v té skvotně morálně čisté Moskvě.

A těď si představte, že by takový generál nebo politik měl spolurozhodovat o tom, že na město, kde žije jeho dcera, zeťák a dvě vnoučata, hodí Putin atomovku.

11 0
možnosti
PD

tohle je všechno propaganda mířící na ruského občana, že by někdo reálně uvažoval o útoku na členy NATO, to ani u pomatených ruských vůdcu není možné

1 0
možnosti
SB

Ještě předtím, než si článek přečtu, pogratuluji autorovi k jeho dnešním jmeninám.

Všechno nejlepší!

0 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik