Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je moc hezké, jaký "psychologický" rozbor jste udělal svým ideovým oponentům.

Bohužel rozbor velmi plytký a věcně nesprávný. Pokud totiž chcete něco vědět o lžích, manipulacích a programování nálad ve společnosti, je dobré se seznámit se základními technikami používané propagandou, mezi něž patří např Metoda "tvrzení-opakování-nákaza" (popsaná Gustavem le Bonem v jeho slavné Psychologii davu, kterou s naprostým úspěchem využili a využívají všichni totalitáři, včetně Hitlera a Stalina), emoční manipulace (obcházející kritické myšlení), neskrývané jednostranné uveřejňovaných informací, pravidelné "pětiminutovky nenávisti" (známé z díla G. Orwella "1984"), technika "Otrávená studna" či zjevná otevřená hrozba, agrese, umlčování , cenzura.

Pokud byste tyto techniky znal, možná byste pochopil, že to jste vy, koho agresivní vládní propaganda naprogramovala k řízené nenávisti vůči svým ideovým oponentům. Nezapomeňte, že tisíckrát opakované lež se stává pravdou. A odpovězte na otázku, která média vás ovlivňují každý den, ráno, odpoledne, večer, kde se neustále opakuje kdo je tvůj "nepřítel"

Současná situace je v mnoha směrech identická situaci v roce 1948, kdy na jedné straně stáli ti "uvědomělí" demokraté. Lidová demokracie byla v tehdejším tisku obšírně prezentována jako ta správná demokracie - viz např. titulky z tehdejšího tisku jako : "Kdo chce opravdovou demokracii, nesmí se bát socialismu", "Není rozdělení na Západ a Východ, ale na imperialisty a demokraty" či "Prokázali jsme před celým světem hluboký a upřímný demokratismus našeho státu".

Naproti tomu byl přesně vymezen "nepřítel", kterým se v tehdejším tisku běžně říkalo reakce, zrádci, rozvratníci, fašisté, špioni, záškodníci, rozbíječi jednoty dělnické třídy, přisluhovači imperialismu, pátá kolona imperialismu, atd. Propaganda tehdejší společnosti natolik vymyla mozky, že např. v roce 1950 ve svém "spravedlivém" rozhořčení psala hromadné petice za co nejpřísnější potrestání zrádců kolem Milady Horákové.

2 0
možnosti

Když už tak: volby skončily... A jejich výsledek napovídá, že lidé nevěří lžím a dokáží pracovat s informacemi.

2 0
možnosti
Foto

Až na ty gramatické chyby naprostý souhlas a karma!

0 1
možnosti

Prosím o jediný zdroj: kolik lidí si půjčilo na sázky a kolik zkrachovalo? Díky.

4 0
možnosti

Taky jsem se nad tím tvrzením pozastavil a chtěl jsem položit tutéž otázku. Ovšem řekl bych, že odpověď od autora asi neobdržíte. Prostě si jen přečetl nějaké bláboly na toto téma v bulváru a použil to jako fakt.

0 0
možnosti

A shoda podmětu s přísudkem v českém pravopisu, to je taky na zavedení cenzury.

3 0
možnosti

P15e79t53r 15H31a17l90í90k

29. 1. 2023 23:26

Je zajímavé, že jste skočil na dezinformaci soudruha Pavla. Lživě tvrdil, že existuje od Babiše nějaká SMS o mobilizaci.

Za tu lež se ani neomluvil, ale média to pořádně rozmazavala a použila to jako důkaz špinavé kampaně od Babiše.

Je vidět, že je to zkušený komunistický rozvědčík. Věděl, že si to může dovolit, protože má média zaplacena a zfanatizovaní antibabisove to použijí k útokům

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3559836-policie-proverila-falesnou-sms-vyzyvajici-jmenem-petra-pavla-k-mobilizaci-nikdo-ji

6 7
možnosti

Ukazte mi jediny zdroj, kde Pavel rekl, ze ty SMS jsou od Babise. Zadny nenajdete. Jen lzete.

3 1
možnosti
Foto

J32a80n 67K44o68z33á87k

29. 1. 2023 21:58

Tak tohle je opravdu síla. Nezaznamenal jsem jediného člověka, který by mluvil o mobilizaci, kvůli volbě generála Pavla prezidentem. Ale u vás jsem zaznamenal touhu po cenzuře, vymývání mozků dětem atd. Jakmile začnete lidem zakazovat jejich názory(třeba i hloupé), tak už to nezastavíte a skončíte v totalitě. Každý musí mít možnost, zveřejnit to, co si myslí. Jediné co můžete dělat je, s tím nesouhlasit. Nikdo nemá právo někomu něco zakazovat. Člověk který zakazuje se bojí názorů jiných.

11 7
možnosti
Foto

J72a78n 21K50o66z78á42k

29. 1. 2023 22:36

Asi by to dneska už nebyla organizace typu Hitlerjugend nebo Pionýr. Dnes by to byla neziskovka placená dobře státem.

4 1
možnosti

Voliči Andreje Babiše, neprohráli jste vy, prohrály nedůstojné lži a konfrontace. Nechejte minulost za sebou a vítejte v pozitivním světě.

Suďte Pavla podle jeho činů.

7 3
možnosti

P92e59t72r 73H75a14l36í42k

29. 1. 2023 23:15

Lži a manipulace komunistické gumy se ignorovaly.

Nízká hra na city lidi je označit protivníka jako zlo. Když se k tomu přidá premiér a devótní tisk, tak zmanipulovaný zmateny volič zlo volit nechce.

Stejně tak vyhrožování agrofertizaci. To je ryzi lež, na kterou ale skočily tisíce voličů.

Jak by mohl prezident provádět nějakou agrofertizaci? Výkonnou moc ma vláda a vše schvaluje parlament, kde je všude petikoalice.

Vyhrála nenávist. Nenávist k Babišovi, kterou media i postdemokraticti politici dlouhé roky podnecovali.

A urážky a pohrdání voliči z Pražského Mordoru i vlády opravdu nepřispěly k pozitivní atmosféře.

2 6
možnosti

J29i73r78i 22T38i47c45h83y

29. 1. 2023 17:11

Velky vojensky strateg nam to vsechno osvetlil.

5 5
možnosti

Máš už deníček v ruce? Tak si zapisuj.

1 2
možnosti

"Volby skončili," - možná je autor dle jména původem ze Slovenska, kde to je s "i, y" často jinak než v češtině. Tak snad by na to mohl dohlédnout někdo jiný - shoda přísudku s podmětem přece není tak složitá.

4 3
možnosti

P59e22t68r 51N77e30m92e98c

29. 1. 2023 19:25

Ale určitě zná i sléz

0 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik